Εκλογές στην Τουρκία: Παραδέχεται την ήττα ο Κιλιτσντάρογλου – Όλα δείχνουν δεύτερη Κυριακή

Έπεσε κάτω από το 50% ο Ερντογάν!

Must Read

Μάχη «σώμα με σώμα» ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της κάλπης στην Τουρκία, με τις επαναληπτικές εκλογές να φαντάζουν το πιθανότερο σενάριο μέχρι αυτή τη στιγμή.

*Update: Δείτε την τελευταία διακύμανση, πριν από λίγο, με σχεδόν το 90% καταμετρημένο:

Ερντογάν – 49,9%
Κιλιτσντάρογλου – 44.3%

Το αντιπολιτευόμενο πρακτορείο ANKA αυτή τη στιγμή δίνει:

Ερντογάν – 48.7%
Κιλιτσντάρογλου – 45.19%

«Είμαστε μπροστά» έγραψε… λακωνικά σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κιλιτσντάρογλου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών, παρά το γεγονός ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu («Ανατολή») δείχνει σταθερό προβάδισμα του Ερντογάν. Ωστόσο, τέσσερις πηγές από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης δήλωσαν στο Reuters πως ο ηγέτης της προηγείται με μικρή διαφορά, με βάση τα αρχικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Το Anadolu δίνει προβάδισμα στον Ερντογάν έναντι του Κιλιτσντάρογλου, με βάση το 25% των ψήφων καταμετρημένο (54,3% έναντι 39,8%), ενώ το κρατικό τηλεοπτικό δίκτου TRT μετέδωσε ότι ο Ερντογάν προηγείται (59% έναντι 35%), με βάση τα προκαταρκτικά εκλογικά αποτελέσματα.

Νωρίτερα, σε κοινή δήλωσή τους, οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς, ανακοίνωσαν ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται στην εκλογική μάχη, με τον Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του 74χρονου πολιτικού, να δηλώνει ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα.




Την ίδια ώρα, στο Καχραμανμαράς, μία από τις περιοχές της Τουρκίας που επλήγη σφοδρότατα από τον πρόσφατο σεισμό, ο Ερντογάν φαίνεται να κερδίζει με μεγάλη διαφορά τον μεγάλο του αντίπαλο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 68,70%, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου 25,52%. Πάντως, το Anadolu διευκρινίζει πως αυτά είναι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, προσθέτοντας ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινώσει το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο.

Με την καταμέτρηση των ψήφων να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται και στη μάχη Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα, την πρωτεύουσα τη Τουρκίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πρώτα δεδομένα, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

Κωνσταντινούπολη:

  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 49%
  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 46,03%

Άγκυρα:

  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 53,81%
  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 38,80%

Σμύρνη:

  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 33,4%
  • Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 61,3%




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This