Ρυθμιστής των τουρκικών εκλογών ο αζερικής καταγωγής Σινάν Ογάν

Παραμένει πιστός στους «Γκρίζους Λύκους»

Must Read

Λίγο πάνω από το 5% εξασφάλισε στον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών ο προερχόμενος από τους Γκρίζους Λύκους, Σινάν Ογάν.

Από τις 11 Μαϊου μάλιστα δήλωνε ότι «φυσικά και δεν θα είμαστε… τζάμπα εταίροι. Θα έχουμε αξιώσεις, όπως υπουργεία». Και οι εξελίξεις τον δικαίωσαν απόλυτα, καθώς έχει ήδη αρχίσει τα παζάρια για να αποφασίσει ποιον από τους δυο διεκδικητές, Ερντογάν ή Κιλιτσντάρογλου, θα στηρίξει.

Ο Σινάν Ογάν είναι αζέρικης καταγωγής, γεννημένος το 1967 στην πόλη Μελεκλί της επαρχίας Ιγντίρ στην Ανατολία, από γονείς αγρότες.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά και έκανε διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Πολιτικές Επιστήμες στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO), ακολουθώντας αρχικά ακαδημαϊκή καριέρα πριν ασχοληθεί στην πολιτική.

Ιδρυτής του τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής Ανάλυσης (TURKSAM), κατέβηκε το 2011 υποψήφιος βουλευτής με τους Γκρίζους Λύκους (MHP) του Μπαχτσελί.

Τέσσερα χρόνια μετά, αμφισβήτησε την ηγεσία Μπαχτσελί μετά τον εκλογικό καταποντισμό του MHP. Διαγράφηκε από το κόμμα και επέστρεψε κατόπιν προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Το 2016 συντάχθηκε με άλλους εσωκομματικούς αντάρτες -συμπεριλαμβανομένης και της Ακσενέρ– ζητώντας τη σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου και αλλαγή του καταστατικού, με στόχο να «πετάξουν» τον Μπαχτσελί από την αρχηγία.

Η προσπάθεια κατέληξε στα δικαστήρια και η διαμάχη στην αποχώρηση της Ακσενέρ και των υποστηρικτών της, που ίδρυσαν το 2017 το Καλό Κόμμα.

Ο Ογάν διαγράφηκε δεύτερη φορά από το MHP, όμως δεν μεταπήδησε σε κάποιο άλλο κόμμα, ούτε ίδρυσε δικό του και όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, δηλώνει ότι θα παραμείνει πιστός στο κόμμα του και στον αγώνα του, σύμφωνα με τις αρχές του τουρκικού εθνικισμού και με στόχο «να μην αφήσει τους Τούρκους εθνικιστές χωρίς προεδρικό υποψήφιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This