Καμπάνια της CIA για να «ψαρέψει» κατασκόπους μέσα στη Ρωσία

Τους προσφέρει στέγη, τροφή και προστασία - Έξαλλη η Μόσχα

Must Read

Με ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο, που θυμίζει χολυγουντιανή κατασκοπική ταινία, η CIA επιχειρεί να «ψαρέψει» Ρώσους που είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ.

Το βίντεο είναι στα ρωσικά και έχει τίτλο «Γιατί έκανα επαφή με τη CIA, να η απόφασή μου» («Почему я пошел на контакт с ЦРУ: мое решение»). Προβάλλεται μάλιστα στο επίσημο κανάλι της CIA στο YouTube.

Έξαλλη η Μόσχα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να ανακοινώνει ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν την υπόθεση «με τον κατάλληλο τρόπο»: «Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η CIA και άλλες Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν μειώνουν τη δραστηριότητά τους στο έδαφος της χώρας μας».

«Έχετε πληροφορίες για την οικονομία ή για την ανώτατη ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας; Τότε ελάτε σε επαφή μαζί μας» είναι μια από τις φράσεις που χρησιμοποιούνται, με το  Politico να αναφέρει ότι «το βίντεο της CIA δημοσιεύτηκε στο κανάλι της στο Telegram, κανάλι που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ στοχοποιεί όσους έχουν βαρεθεί τη ζωή στη Ρωσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν».

Το βίντεο τελειώνει με τους δυο Ρώσους να επικοινωνούν με τη CIA μέσω smartphones.

Όπως έγραψε το έγραψε το Politico, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν εργαζομένους στον ρωσικό στρατό, στη διπλωματία, στην τεχνολογία, με την καμπάνια της  CIA να επικεντρώνεται στο Telegram, αφού αυτό χρησιμοποιούν οι Ρώσοι.

Η δε Corriere della Sera σημείωσε ότι εκτός από τα YouTube και Telegram, το κάλεσμα της CIA αναρτήθηκε και σε λογαριασμούς της στα Twitter και Facebook. Οι Αμερικανοί μάλιστα ρίχνουν και το… τυράκι της καλύτερης ζωής και της προστασίας: «Η CIA προσφέρει στους Ρώσους πολλά προνόμια, μισθό, στέγαση και εκπαίδευση για τα παιδιά. Φυσικά, και προστασία έναντι των αντιποίνων του ρωσικού κράτους. Η εκστρατεία στρατολόγησης της CIA αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής των ΗΠΑ περί υπονόμευσης της κυβέρνησης της Μόσχας. Συμπληρώνει τις κυρώσεις, τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και τις προσπάθειες διπλωματικής απομόνωσης του Πούτιν». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This