Η δικογραφία της υπόθεσης Μπελέρη εκθέτει τις μαφιόζικες μεθόδους Ράμα – Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο

Πάει Βρυξέλλες ψάχνοντας την Αλβανίδα ΥΠΕΞ ο Δένδιας: «Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πούμε δύο κουβέντες»

Συντάκτης: Newsroom

Ενόσω στη Χιμάρα η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με την αλβανική κυβέρνηση να έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο υφαρπαγής περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο νέος δήμαρχος της περιοχής, Φρέντι Μπελέρης, παραμένει προφυλακισμένος στα Τίρανα εξαιτίας των μεθοδεύσεων και των φασιστικών πρακτικών του Έντι Ράμα.

Πρακτικές που δεν κρύβονται, όπως φαίνεται στο βίντεο που έφερε στο φως το himara.gr και δείχνει βουλευτή του Ράμα να απειλεί συνεργάτη του Μπελέρη μπροστά στις κάμερες, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος!

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει ουσιαστικά άπραγη, έχοντας αφήσει στο έλεος των αλβανικών αρχών τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Παρά τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και τα μηνύματα προς την Αλβανία, η ουσία είναι ότι σκληρή απάντηση και αντίδραση της Αθήνας στα μαφιόζικα «χτυπήματα»  του Ράμα, δεν έχει υπάρξει.
Μιλώντας στο Star, o κ.Δένδιας επεσήμανε ότι ο δήμαρχος Χιμάρας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει τη διατήρηση της κράτησής του.

«Πρέπει να έχουμε καλούς λογαριασμούς. Έτσι θα είμαστε και καλοί φίλοι» διαμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και η αλβανική πλευρά να χειριστεί το θέμα «με αίσθηση της σοβαρότητας της κρίσης που αυτό το θέμα μπορεί να δημιουργήσει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Εμείς ούτε πιέζουμε ούτε φωνασκούμε, θέλουμε τη φιλία, αλλά όχι έναντι οιαδήποτε τιμήματος».

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου και θα θέσει το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη:

«Επειδή το πράγμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στις Βρυξέλλες. Εκεί έχουμε ένα γεύμα με τους Υπουργούς Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων {…} Το θέμα πρέπει να τεθεί στο Συμβούλιο Υπουργών. Δεν είναι δυνατόν να μην τεθεί. Κράτηση υποψηφίου δημάρχου 48 ώρες πριν από τις εκλογές και διατήρηση της κράτησής του ενώ έχει εκλεγεί, δεν είναι κάτι το σύνηθες {…}Γιατί κρατείται; Τι είναι αυτό το στοιχείο επικινδυνότητας του που επιβάλλει την παρατεταμένη κράτηση; Αυτά είναι μεγάλα ερωτήματα».

Επιπλέον, θα συμμετάσχει και σε γεύμα με τους υπουργούς Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων, όπου ο Έλληνας ΥΠΕΞ θέλει και θα επιδιώξει να συναντηθεί και με την Αλβανίδα ομόλογό του Όλτα Τσάσκα, η οποία όλες τις προηγούμενες ημέρες έκανε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Σχολίασε σχετικά ο Νίκος Δένδιας: «Πρέπει να εξηγήσουμε στους Αλβανούς -είναι πολύ πιθανό να συναντήσω και την Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας κατ’ ιδίαν. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πούμε δύο κουβέντες».

Στην Αλβανία εστάλη σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Θεοχάρης Λαλάκος, με τον κ.Δένδια να εξηγεί ότι πήγε εκεί μεταξύ άλλων και για το θέμα των κατεδαφίσεων που προχωρά η κυβέρνηση Ράμα:

«Έστειλα στην Αλβανία τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Και ήθελα πρώτον, σαν πολιτική χειρονομία να γίνει κατανοητό από την άλλη πλευρά. Δεύτερον, να υπάρχει ένα συντονισμός σε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με την κράτηση του δημάρχου Χειμάρρας, με τα προβλήματα υγείας του δεύτερου κρατουμένου, αλλά επίσης και με επιχειρήσεις κατεδαφίσεων. Θέλουμε να έχουμε μια σαφή εικόνα νομιμότητας-παρανομίας».

Ερωτηθείς αν το θέμα αυτό με τον Φρέντι Μπελέρη θα επηρεάσει το συμφωνητικό στη Χάγη που πάνε να υπογράψουν Ελλάδα και Αλβανία για την ΑΟΖ, ο Υπουργός Εξωτερικών αντί να το ξεκόψει μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να αποκατασταθεί η αδικία, εξέφρασε την ελπίδα να μην συνιστά η ενέργεια των δικαστικών αρχών της Αλβανίας… αλλαγή πολιτικής στάσης.

«Να μην είναι, δηλαδή, μια κατευθυνόμενη ενέργεια» σχολίασε, ελπίζοντας ταυτόχρονα (σ.σ. όνειρο θερινής νυκτός) «να είναι μια ενέργεια κάποιων δικαστικών παραγόντων, οι οποίοι οδηγούν τα πράγματα μεν σε κρίση, αλλά δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την πολιτική βούληση της αλβανικής κυβέρνησης. Όμως, αυτό είναι η ελπίδα μου».
«Φούσκα» η υπόθεση κατά του Μπελέρη – Έκθετος ο Ράμα από τη δικογραφία

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το μεσημέρι στα αλβανικά ΜΜΕ αναπαράγονται μέρη της δικογραφίας που αφορά τον Φρέντι Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση.

Ο δήμαρχος Χιμάρας συνελήφθη κατά παραγγελία του εισαγγελέα Αυλώνα. Εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια που του δίνει ο νόμος, ο εισαγγελέας που διέταξε την σύλληψη, δήλωσε αναρμόδιος για την υπόθεση που ο ίδιος δημιούργησε και παρέπεμψε την υπόθεση στην SPAK (σ.σ. ειδική εισαγγελία για τη διαφθορά). Αντί να στείλει αμέσως τον φάκελο όμως, καθυστέρησε άλλες τρεις μέρες προκειμένου να παραταθεί η παράνομη κράτηση του Μπελέρη.

Η διαρροή μέρους της δικογραφίας που εστάλη στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων προκειμένου να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να αντιστραφεί το κλίμα κατά της αλβανικής κυβέρνησης, διαρρέοντας παράνομα την μυστική δικογραφία σε όλα τα ΜΜΕ.

Ο Μπελέρης, υποτίθεται ότι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές να εξαγοράζει ψήφους. Το ίδιο το περιεχόμενο της δικογραφίας όμως επιβεβαιώνει ότι η σύλληψη είναι παράνομη αφού όπως προκύπτει επιπλέον και από το δημοσιευμένο βίντεο, δεν υπάρχει έγκλημα την στιγμή της σύλληψης!

Επομένως ούτως ή άλλως, είτε υπάρχει κατηγορία εναντίων του είτε όχι, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σπίτι του και ενδεχομένως να περιμένει δικάσιμο αν όντως απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με το δικόγραφο, οι αλβανικές αρχές στρατολόγησαν στις αρχές Μαΐου κάποιον πολίτη ως μυστικό πράκτορα, με σκοπό να παγιδεύσει τον Φρέντη Μπελέρη. (Με τα θέματα νομιμότητας αυτής της διαδικασίας θα ασχοληθούμε εν ευθέτω χρόνο). Αφού παγίδευσαν το τηλέφωνό του με λογισμικό παρακολούθησης, ο ίδιος προσπάθησε όντως να πουλήσει ψήφους στον Μπελέρη. Μυστικοί πράκτορες της αστυνομίας ξεκίνησαν τις παρακολουθήσεις.

Στο δικόγραφο ενώ γίνεται μια γενική αναφορά σε αποδεικτικό υλικό, αυτό δεν εμφανίζεται πουθενά στην στοιχειοθέτηση της υπόθεσης. Από τους υποτιθέμενους διαλόγους, δεν αναφέρεται ποιοι αποτελούν προϊόν απομαγνητοφώνησης και ποιοι μαρτυρία του πράκτορα.

Σκόπιμα οι διάλογοι από τις απομαγνητοφωνήσεις που δεν περιλαμβάνουν τίποτα ενοχοποιητικό, μπλέκονται με τις μαρτυρίες των πρακτόρων οι οποίες προφανώς έχουν εξαχθεί κατά παραγγελία.

Δεν υπάρχει τίποτα κατά του Μπελέρη και του Κοκαβέση. Όλοι το ξέρουν, πως δεν μπορεί παρά να δικαιωθούν αν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια αλλά συνεχίζουν να τραβούν το σχοινί μόνο και μόνο για να βλάψουν τον δήμαρχο της Χιμάρας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Της κακομοίρας πάλι στην αλβανική βουλή: Άναψαν… καπνογόνα!

Ο κακός χαμός για ακόμη μια φορά στο αλβανικό κοινοβούλιο, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να ανάβουν καπνογόνα και να ρίχνουν δυναμιτάκια μέσα στην αίθουσα!Όλα ξεκίνησαν λίγο...

Ισραήλ: Επικίνδυνος ο Γκουτέρες – «Aπειλή για την παγκόσμια ειρήνη» η επίκληση του άρθρου...

Για «απειλή για την παγκόσμια ειρήνη» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, αναφερόμενος στην επίκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο...

Στις μάχες της Γάζας σκοτώθηκε γιος Ισραηλινού υπουργού

O γιος του Ισραηλινού υπουργού και πρώην αρχηγού του στρατού, Γκάντι Άιζενκοτ, έχασε τη ζωή του στις σκληρές μάχες που διεξάγονται στην Γάζα.Ο ισραηλινός...

Πιέσεις και εκβιασμοί της Γέλεν προς το Κογκρέσο για την οικονομική βοήθεια στο Κίεβο

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, αποδίδει ευθύνες στην χώρα της εάν η Ουκρανία ηττηθεί στον πόλεμο. Σε πρόσφατη επίσκεψή της στην Πόλη του...

«Δεν πρέπει να γιορτάζονται χριστιανικές γιορτές», αποφάσισε νηπιαγωγείο στο Αμβούργο

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην κατά τα άλλα χριστιανική Ευρώπη, που όμως κάνει βήματα όπισθεν όσον αφορά στον χριστιανισμό για να μη θιγούν οι μουσουλμάνοι.Σε...

Ισπανία: Ιμάμης συνελήφθη στη Μαδρίτη ως ύποπτος για υποκίνηση σε τρομοκρατικές πράξεις

Ανηλίκους για λογαριασμό της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος φέρεται να «στρατολογούσε» ένας ιμάμης στη Μαδρίτη της Ισπανίας, ο οποίος και συνελήφθη από την...

Γκάφα ολκής για παρουσιάστρια του BBC: Εμφανίστηκε στον αέρα με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο!

Μια απίστευτη γκάφα έκανε μια τηλεοπτική παρουσιάστρια ειδήσεων του BBC, λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει το μεσημεριανό δελτίο που παρουσιάζει.Η Μάριαμ Μοσίρι πιάστηκε κατά λάθος...

Ιστορικό χαμηλό στην οικονομική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία – Η δήλωση με...

Μειωμένη κατά σχεδόν 90% είναι η οικονομική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία, σε μια περίοδο μάλιστα που εμπεδώνεται και προβάλλεται από διεθνή Μέσα...

Ανελέητο «σφυροκόπημα» του νότιου Λιβάνου λόγω θανάτου Ισραηλινού πολίτη από πυραυλική επίθεση – Εκατοντάδες...

Ολοκληρωτική επίθεση στο νότιο Λίβανο πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 7/12, το Ισραήλ, «σφυροκοπώντας» πολλαπλούς στόχους στο έδαφός του με συνδυαστικά πυρά από το πυροβολικό, άρματα...

Πτήση θρίλερ για Ντουμπάι με 14 τραυματίες

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν οι επιβάτες σε πτήση της Emirates από το Περθ στην Αυστραλία για το Ντουμπάι. Το αεροπλάνο, ένα...

Την πόλη Χαν Γιούνις φέρεται να κατέλαβε το Ισραήλ – Ανθρωποκυνηγητό για τον αρχηγό...

Σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει πως πλέον έχει καταλάβει...

Αυτός είναι ο καθηγητής που άνοιξε πυρ στο Λας Βέγκας και σκότωσε τουλάχιστον τρία...

Η φωτογραφία και το όνομα του καθηγητή ο οποίος άρχισε να πυροβολεί χθες στο Λας Βέγκας της Νεβάδα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία...

Συμμαθήτρια της σκότωσε η 14χρονη στη Ρωσία! Ανακρίθηκε ο πατέρας της

Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για το τραγικό συμβάν που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Ρωσία όταν μια 14χρονη πυροβόλησε και σκότωσε...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που ήρθε στο «φως», πριν από μερικά 24ωρα, με πρωταγωνιστή το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και πτυχία, που δεν είναι...

Αδιανόητη ενέργεια Γεραπετρίτη μπροστά στον Ερντογάν!

Είναι δυνατόν; - Η αστεία εξήγηση των «πηγών» του ΥΠΕΞ για τον τεμενά του Γεραπετρίτη

Γιώργος Μαργαρίτης: «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιος μου του είπα “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”»

Αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι να τραγουδάει. Από ηλικία 13 ετών μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο και από τότε δεν...

Σκοτεινό δίκτυο εξουσίας και απιστίας: Ο κακομούτσουνος ισχυρός, η συνεργάτιδα ερωμένη και η απατημένη σύζυγος που τον κρατά στο χέρι

Η «Espresso» κατ' αποκλειστικότητα βγάζει στο φως της δημοσιότητας άλλη μία ιστορία απιστίας και αχαριστίας που διαδραματίζεται στα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας.Η σύζυγος, όμορφη στα...

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν στολίσει τα σπίτια τους, με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπάκια ενώ φωτογραφίζουν τη διακόσμηση...

Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν: Μας χαρακτήρισε προστάτες των «τρομοκρατών» και μίλησε για «τουρκική» μειονότητα!

Πάει… περίπατο το «καλό κλίμα» και η «νέα σελίδα» – Εριστικός ο Τούρκος Πρόεδρος στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

Το βαρύ πυροβολικό του Κυριάκου στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου

Μόνο συμπτωματική δεν είναι η στήριξη που δίνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στο νέο πολιτικό εγχείρημα της Έφης Αχτσιόγλου.Προ εβδομάδων σας είχα μεταδώσει την πληροφορία...

Οργή Δικαστών και Εισαγγελέων για το «περίεργο» πόρισμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ενόψει της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η ανησυχία των Δικαστών και η δυσαρέσκειά τους απέναντι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης γιγαντώνεται....

Σοβαρή καταγγελία για τα «πιστόλια» της ΑΑΔΕ που επιχειρούν να εξοντώσουν το Documento αλλά πέφτουν σε… γκάφες

Σοκ και δέος προκαλούν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη για το παρακράτος που εργαλειοποιεί ακόμα και τις ανεξάρτητες αρχές, προκειμένου να...

«Ούτε χρόνια πολλά δε μου είπε»!

Τον πήρε το παράπονο τον (εορτάζοντα εχθές) Νίκο Ανδρουλάκη, έπειτα από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.Ο λόγος ήταν άλλη μία απρέπεια του Κυριάκου...

Η προηγούμενη καταδίκη του 71χρονου γυναικοκτόνου και το μουσουλμανικό όνομα που έγινε ελληνικό

Συνταρακτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον γυναικοκτόνο της Σαλαμίνας και το παρελθόν του, που προσπάθησε επιμελώς να αποκρύψει. Ο 71χρονος καθ'ομολογίαν δολοφόνος της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έριξαν λάσπες στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία για να… διαμαρτυρηθούν

Ακτιβιστές της οργάνωσης Τελευταία Γενιά προχώρησαν σε μια κίνηση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στη Βενετία και οδήγησε έξι μέλη της οργάνωσης στο αστυνομικό τμήμα.Έριξαν νερό με λάσπη που είχαν...

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Είτε το θέλετε είτε όχι, ήρθε η ώρα να κάνετε την αυτοκριτική σας. Φροντίστε λοιπόν να είστε όσο μπορείτε πιο αντικειμενικοί πριν προχωρήσετε σε αποφάσεις. Κάντε και κάποια...

Η ΚΕΔΕ προσφεύγει στο ΣτΕ για το τέλος ταφής απορριμμάτων: Οι δήμοι δεν φταίνε για τα προβλήματα με την ανακύκλωση

Oι δήμοι δε φέρουν καμία ευθύνη για το γεγονός ότι η ανακύκλωση δεν προχώρησε στο βαθμό που έπρεπε, τονίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Λάζαρος Κυρίζογλου,...

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απειλεί ανοιχτά τους Αμερικανούς για την Ουκρανία

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από τα όσα αποκάλυψε ο κορυφαίος Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον.Η κυβέρνηση Μπάιντεν απειλεί ανοιχτά τους Αμερικανούς για την Ουκρανία. Σε μια απόρρητη ενημέρωση στη...