Η πτώση του Μπαχμούτ μπορεί να συμπαρασύρει ολόκληρη την Ουκρανία

Must Read

Ποια είναι η σημασία του Μπαχμούτ; Αυτά που δεν έγραψε κανείς. Η πτώση της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις, θα αποδειχτεί καθοριστική για την συνέχιση του πολέμου για 4 λόγους:

1) Περιφερειακός κόμβος μεταφορών και logistics: Το Μπαχμούτ παρέχει στη Ρωσία πρόσβαση σε βασικούς οδικούς άξονες και σιδηροδρομικές γραμμές. Τοποθετεί τις μεγαλύτερες πόλεις του Kramatorsk και του Sloviansk στην εμβέλεια του ρωσικού πυροβολικού. Εξ ου και το προηγούμενο σχόλιο του Ζελένσκι ότι η απώλεια του Μπαχμούτ θα έδινε στους Ρώσους έναν «ανοιχτό δρόμο» προς το υπόλοιπο Ντόνετσκ.

2) Μοναδικές αμυντικές οχυρώσεις: Το δίκτυο των υπόγειων αλατωρυχείων και τούνελ του Μπαχμούτ (150 και πλέον χιλιόμετρα) συνέβαλε στην αμυντική του θωράκιση. Παρέχει επίσης ένα υπόγειο συγκρότημα για την αποθήκευση όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού. Η Ουκρανία έχει βέβαια και άλλες γραμμές άμυνας, αλλά το Μπαχμούτ ήταν μοναδική περίπτωση οχύρωσης.

3) «Φρούριο Μπαχμούτ»: Το Μπαχμούτ έγινε το κύριο σύνθημα για την ουκρανική αντίσταση. Ο Ζελένσκι το αποκάλεσε «το φρούριο του ηθικού μας» και έδωσε μια σημαία από το Μπαχμούτ στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. «Ο αγώνας για τον Μπαχμούτ θα αλλάξει την τροχιά του πολέμου μας για ανεξαρτησία και ελευθερία», είχε πει χαρακτηριστικά.

4) «Επιχείρηση Κρεατομηχανή»: Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποίησε τον Μπαχμούτ ως παγίδα για να δελεάσει ουκρανικά στρατεύματα και στρατηγούς, προκαλώντας τους τεράστιες απώλειες και θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την ουκρανική αντεπίθεση. Τα βίντεο του Prigozhin της Βάγκνερ που ισχυριζόταν ότι οι Ρώσοι ξέμειναν από πυρομαχικά (βιντεο που προβλήθηκαν μανιωδώς και βλακωδώς από τα δυτικά ΜΜΕ) ήταν μέρος της παγίδας, όπως αποδείχθηκε.

Οι ουκρανικές απώλειες στην πόλη είναι κολοσσιαίες. Τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά.

Η πτώση λοιπόν του Μπαχμούτ μπορεί να συμπαρασύρει ολόκληρη την Ουκρανία.

*αναδημοσίευση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This