Βρετανία: «Άκυρο» στους Χάρι & Μέγκαν για τη δυνατότητα να έχουν αστυνομική προστασία επί πληρωμή

Οι Βρετανοί αστυνομικοί αρνούνται να γίνουν «ενοικιαζόμενα όπλα» για τους πλούσιους και τους διάσημους

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Σαν να μην τους έφταναν τα προβλήματα με τους παπαράτσι στις ΗΠΑ, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, έχασαν και τη δικαστική μάχη γύρω από την υπόθεση της δυνατότητας να μπορεί ο Χάρι να πληρώνει προκειμένου να έχουν αστυνομική προστασία, όταν επισκέπτονται την πατρίδα του.

Όπως αναφέρει το CNN, το δικαστήριο απέρριψε σήμερα Τρίτη 23/5 την έφεση που είχε κάνει ο 38χρονος δούκας του Σάσεξ, με την οποία ζητούσε να γίνει επανεξέταση της απόρριψης της εν λόγω δυνατότητας, από τη στιγμή, ειδικά, που ο «αντάρτης» πρίγκιπας στερείται κάθε δικαιώματος παροχής «δωρεάν» αστυνομικής προστασίας, από τη στιγμή που έπαψε να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Της συγκεκριμένης απόφασης, προηγήθηκε ακρόαση στο δικαστήριο του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν αντιταχθεί στην ιδέα να επιτρέπεται, γενικότερα, σε πλούσιους να «αγοράζουν» ασφάλεια από την αστυνομία, ενώ, σύμφωνα με το CNN, η απόφαση ελήφθη αφότου οι αρχηγοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας επέμειναν στο δικαστήριο ότι οι αξιωματικοί τους δεν είναι «ενοικιαζόμενα όπλα» για τους πλούσιους και τους διάσημους, υποστηρίζοντας ότι το να επιτραπεί στον Χάρι να πληρώσει για την προστασία των αξιωματικών -δυνητικά ένοπλων- θα δημιουργούσε ένα «απαράδεκτο προηγούμενο».

Ο δευτερότοκος γιος του Βασιλιά Καρόλου ήθελε να διατηρήσει, για όταν βρισκόταν στη Βρετανία, την ένοπλη ομάδα της Βασιλικής και Ειδικής Προστασίας (RASP), η οποία τον προστάτευε όταν ήταν εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, έχασε αυτή τη δυνατότητα, όταν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και έπαψε να είναι «εργαζόμενος βασιλιάς» το 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This