Κατακραυγή στο Κίεβο για σφραγισμένο καταφύγιο κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης των Ρώσων

Δύο γυναίκες και ένα κορίτσι ηλικίας 9 ετών σκοτώθηκαν από θραύσματα, προσπαθώντας μάταια να κρυφτούν στο καταφύγιο

Must Read

Την κατακραυγή των πολιτών του Κιέβου, αλλά και ολόκληρης της Ουκρανίας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ένα από τα καταφύγια της ουκρανικής πρωτεύουσας, τα οποία χρησιμοποιούνται στις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας, ήταν ερμητικά κλειστό χτες, ενώ η πόλη βομβαρδιζόταν αλύπητα.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, έχασαν τη ζωή τους ένα 9χρονο κορίτσι, η μητέρα του και άλλη μια γυναίκα, που έσπευσαν στο επίμαχο καταφύγιο όταν ήχησαν οι σειρήνες, αλλά το βρήκαν σφραγισμένο. «Τρεις άνθρωποι, ανάμεσα τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν τη νύχτα κοντά στην κλινική», στην περιοχή Ντεσνιάνσκι του Κιέβου, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο και πρόσθεσε ότι «συντρίμμια πυραύλου έπεσαν κοντά στην είσοδο της κλινικής, τέσσερα λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού και κάτοικοι κατευθύνονταν προς το καταφύγιο».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετοί ήταν οι άνθρωποι που προσπάθησαν μάταια να μπουν στο καταφύγιο, το οποίο, άγνωστο για ποιο λόγο, ήταν ερμητικά κλειστό. «Όταν ήχησαν οι σειρήνες, η σύζυγός μου πήρε την κόρη μας και έτρεξαν στο καταφύγιο», αφηγήθηκε ο Γιάροσλαβ Ρίαμπτσουκ στο πρακτορείο Reuters. «Η είσοδος ήταν κλειστή και έξω βρίσκονταν 5-10 γυναίκες με παιδιά (…) Προσπάθησαν να μπουν στο καταφύγιο, κανείς δεν τους άνοιξε… Η σύζυγός μου σκοτώθηκε», ψέλλισε περίλυπος ο Ρίαμπτσουκ.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Μολδαβία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος στο παρελθόν έχει έρθει σε ρήξη με τη δημοτική αρχή στο Κίεβο, προειδοποίησε πως οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν αυστηρά. «Σαν να μη μας έφθαναν οι εχθροί από τη Ρωσία, φαίνεται πως έχουμε και στο εσωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και, παρότι απέφυγε να κατονομάσει συγκεκριμένους αξιωματούχους, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως η έκβση της έρευνας για την απόδοση ευθυνών θα μπορούσε να αποδειχθεί χτύπημα «νοκ-άουτ», έκφραση που, ενδεχομένως, να αποτελεί «σπόντα» για τον Κλίτσκο, ο οποίος υπήρξε πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This