Τριμερής Τουρκίας – Σουηδίας – Φινλανδίας στις 12 Ιουνίου για την ένταξη (και) των Σουηδών στο ΝΑΤΟ

Η Δύση φέρεται αποφασισμένη να κάμψει τις αντιστάσεις του Ερντογάν, κάτι που ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο...

Must Read

Συνάντηση ανάμεσα στην Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στην Άγκυρα, με θέμα την επίμαχη ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αμέσως μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παλάτι του Ντολμαμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. «Η Σουηδία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», είπε χαρακτηριστικά ο Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τον ίδιο, αξιωματούχοι της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας θα συναντηθούν για περαιτέρω συνομιλίες, αναφορικά με το αίτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τόνισε, επίσης, ότι κατανοεί την ενόχληση της Τουρκίας για τις διαμαρτυρίες που γίνονται σε βάρος της στη Σουηδία, αλλά «από την άλλη πλευρά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας ότι είναι στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης». Πρόσθεσε δε ότι «η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα κάνει τη Σουηδία ισχυρή. Θα κάνει, επίσης, το ΝΑΤΟ και την Τουρκία, ισχυρότερους. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας».

Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ακόμη πως εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος για την ένταξή της μέχρι τη νέο σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου στο Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δεν παρέλειψε, πάντως, να ευχαριστήσει την Τουρκία επειδή στέλνει ενισχύσεις στο Κόσοβο, μετά τις νέες ταραχές που σημειώθηκαν στην περιοχή, και υπογράμμισε πως το ΝΑΤΟ και η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο (KFOR) λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την ασφάλεια του λαού του Κοσόβου.

Η Άγκυρα επιμένει εδώ και 13 μήνες να κατηγορεί τη Σουηδία ότι προσφέρει καταφύγιο σε Κούρδους «τρομοκράτες», τους οποίους αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία. Αυτός είναι και ο βασικός όρος που έχει θέσει από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» στην ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This