Γαλλία: Από την Ελλάδα είχε περάσει ο 32χρονος Σύρος μαχαιροβγάλτης που αιματοκύλισε την παιδική χαρά

Αισιόδοξα τα νέα για τα παιδάκια που τραυματίστηκαν στην επίθεση

Must Read

Ένα 24ωρο μετά την επίθεση του 32χρονου Σύρου μαχαιροβγάλτη σε παιδική χαρά στο Ανεσί της Γαλλίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερα παιδάκια και δύο ενήλικες, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη ζωή και τη δράση του, οι οποίες «εμπλέκουν» και τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η μητέρα του 32χρονου πρόσφυγα σε δηλώσεις της Γαλλικό Πρακτορείο, το 2011, στις αρχές, δηλαδή, του εμφυλίου στη Συρία, ο γιος της εισήλθε παράνομα στην Τουρκία, όπου και γνώρισε τη -συριακής καταγωγής- μέλλουσα σύζυγό του. «Εν συνεχεία, το ζευγάρι ταξίδεψε στην Ελλάδα, προτού εγκατασταθεί στη Σουηδία. Με την σύζυγό του έζησαν κάτω από την ίδια στέγη επί δέκα χρόνια. Το 2013 τού χορηγήθηκε το καθεστώς πρόσφυγα. Εκεί παντρεύτηκε τη σύντροφό του, η οποία απέκτησε σουηδική υπηκοότητα. Μαζί απέκτησαν ένα κοριτσάκι, το οποίο σήμερα είναι τριών ετών», σημείωσε.




Η μητέρα του μακελάρη, η οποία την τελευταία δεκαετία ζει στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι ο γιος της πάσχει από «σοβαρή κατάθλιψη». Όπως δήλωσε στο πρακτορείο, η άρνηση των σουηδικών αρχών να του χορηγήσουν την υπηκοότητα, φαίνεται ότι «τον τρέλανε».

Από την πλευρά της, η πρώην σύζυγός του δήλωσε χθες πως ο δράστης «δεν κατάφερε να πάρει την σουηδική υπηκοότητα και, ως εκ τούτου, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα. Εμείς χωρίσαμε, επειδή εγώ δεν ήθελα να φύγω από τη Σουηδία». Ο 32χρονος είχε εγκαταλείψει την ίδια και το παιδί τους, για να εγκατασταθεί στη Γαλλία. Στην Ανεσί βρισκόταν από το φθινόπωρο του 2022, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν, την περασμένη Κυριακή οι γαλλικές αρχές τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσε να του δοθεί άσυλο στη Γαλλία, εφόσον δεν του είχε χορηγηθεί σουηδική υπηκοότητα.

Όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος, ο Σύρος μακελάρης δεν έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Ωστόσο, κάτοικοι της ήσυχης αυτής πόλης στους πρόποδες των γαλλικών Άλπεων δήλωσαν σε γαλλικά ΜΜΕ ότι ο δράστης σχεδόν καθημερινά «έκοβε βόλτες» στον τόπο του εγκλήματος. Κάποιες γυναίκες δήλωσαν στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ότι σύχναζε στην περιοχή πάνω από ένα μήνα και συμπεριφερόταν περίεργα. «Αναρωτηθήκαμε αν έπαιρνε φάρμακα», υποστήριξε μία που τον περιέγραψε ως άτομο που πολλές φορές μιλούσε στον εαυτό του.

Τα κίνητρα του δράστη εξακολουθούν να είναι ασαφή μέχρι στιγμής, ενώ, σύμφωνα με την εισαγγελία, «δεν υπάρχει προφανές τρομοκρατικό κίνητρο». Εξάλλου, όταν μαχαίρωσε τα μικρά παιδιά και τους ενήλικες «δεν βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή οινοπνευματωδών ποτών». Ωστόσο, προτού αρχίσει να τους μαχαιρώνει, φώναξε «στο όνομα του Ιησού», ενώ, την ώρα της σύλληψής του από τις Αρχές, φορούσε σταυρό και κρατούσε ένα προσευχητάρι.

Η προσωρινή κράτηση του παρατάθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελέας, ενώ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η κατάστασή του κρίθηκε «συμβατή με την προφυλάκιση», βάσει της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.




Εκτός κινδύνου τα παιδιά που τραυματίστηκαν

Την ίδια ώρα, καλά είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας των παιδιών που τραυματίστηκαν στη χθεσινή επίθεση με μαχαίρι στην παιδική χαρά της Ανεσί, σύμφωνα με δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Όλα όσα μου έχουν πει είναι σε θετική κατεύθυνση. Η υγεία τους έχει σταθεροποιηθεί», τόνισε ο Μακρόν, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύονται τρία από τα παιδιά. Αναφερόμενος, μάλιστα, στην περίπτωση μιας μικρής Βρετανίδας, είπε πως «έχει ξυπνήσει, παρακολουθεί τηλεόραση, και αυτό είναι ήδη μια κακή ανάμνηση. Και ως εκ τούτου οι γιατροί ήταν πολύ σίγουροι».

«Η μικρή Ολλανδέζα, που λαμβάνει ιατρική φροντίδα στη Γενεύη, πηγαίνει καλύτερα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ, σε ό,τι αφορά στον ενήλικα που είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος, δήλωσε πως «έχει επίσης ξυπνήσει». Το ότι το κοριτσάκι βρίσκεται «εκτός κινδύνου», επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This