Ξεδιάντροποι: «Επίδομα πληθωρισμού» 3.000 ευρώ για τον Σολτς και τους Υπουργούς του!

Σάλος από την αποκάλυψη της Bild!

Must Read

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι 16 Υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι θα λάβουν «επίδομα πληθωρισμού» ύψους 3.000 ευρώ, αποκαλύπτει η εφημερίδα BILD, επικαλούμενη σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών!

Περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές, κρατιδιακές και δημοτικές επιχειρήσεις πρόκειται να λάβουν αφορολόγητο επίδομα 3000 ευρώ, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Η παροχή προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ αντίστοιχες πρόνοιες περιλαμβάνονται στις κλαδικές συμβάσεις πολλών κλάδων του ιδιωτικού τομέα, όπως η βιομηχανία μετάλλου, η ηλεκτρική ενέργεια και οι φαρμακευτικές εταιρίες. Τα «βαριά χαρτιά» δηλαδή της γερμανικής οικονομίας.

Οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα λάβουν επιπλέον 1200 ευρώ τον Ιούνιο και 220 ευρώ κάθε μήνα, από τον Ιούλιο έως τον Φεβρουάριο.

Αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν επίδομα ανάλογα με το ποσοστό του τελευταίου μισθού τους: «Δεδομένου ότι η δημοσιοϋπαλληλική σύνταξη βασίζεται στον αριθμό των ετών υπηρεσίας και ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στο 71,75 τοις εκατό του τελευταίου μισθού, οι συνταξιούχοι θα λάμβαναν ανώτατο όριο τα 2152,50 ευρώ. Ασφάλιστρο πληθωρισμού για τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους – αλλά οι συνταξιούχοι λιμοκτονούν!», σχολιάζει η Bild.

Σύμφωνα όμως με την BILD, σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών ορίζει τώρα ότι το επιπλέον ποσό δικαιούνται ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Για να γίνει αυτό, ο υπουργικός νόμος που ρυθμίζει τις κρατικές αμοιβές πρέπει να αλλάξει.

Η κριτική έρχεται ήδη από την γερμανική Ένωση Φορολογουμένων: «Δεν υπάρχει ακόμη ομοσπονδιακός προϋπολογισμός για το 2024, επειδή δεν μπορεί να γίνουν επαρκείς περικοπές και οι υπουργοί παίρνουν επίδομα για τον πληθωρισμό; Εντελώς λάθος μήνυμα! Ο καγκελάριος και οι υπουργοί θα έπρεπε να δώσουν το καλό παράδειγμα και να παραιτηθούν από ένα τέτοιο επίδομα», δηλώνει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ένωσης Ράινερ Χολτσνάγκελ.

Από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επισημάνθηκε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο επεξεργασίας…

Η γερμανική εφημερίδα, στο αποκαλυπτικό της άρθρο αναρωτιέται:

Χρειάζονται πραγματικά πριμ πληθωρισμού ο καγκελάριος (επίσημος μισθός 21.500 ευρώ το μήνα) και οι υπουργοί (16.800 ευρώ);

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This