Στην Κωνσταντινούπολη κόβει βόλτες ο τζιχαντιστής της αλ Νούσρα, Αμπντάλα αλ Μουχαϊσίνι!

Η Τουρκία λατρεύει τους ισλαμιστές και τους προστατεύει

Must Read

Οι στενότατες σχέσεις της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές, τους οποίους συνδράμει με κάθε τρόπο, έχουν αποκαλυφθεί εδώ και καιρό. Και να που έρχεται ένα ακόμη περιστατικό να το επιβεβαιώσει.

Ο Abdallah al-Muhaysini κάνει βόλτα στην Κωνσταντινούπολη, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε η δημοσιογράφος Lindsey Snell, στην απαγωγή της οποίας μάλιστα είχε συμμετάσχει!

Σαλαφίτης κληρικός της Σαουδικής Αραβίας, είναι γνωστός ότι υπηρέτησε ως θρησκευτικός δικαστής στον Στρατό της Κατακτήσεως στον πόλεμο της Συρίας.

Γεννήθηκε στην πόλη Buraidah, al-Qasim, σε οικογένεια πιστών μουσουλμάνων. Μετά το δημοτικό σχολείο, συνέχισε στη Μέκκα, όπου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ουμ αλ-Κούρα στον τομέα της Ισλαμικής Νομολογίας. Αργότερα σπούδασε Συγκριτική Νομολογία στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Al-Imam Muhammad Ibn Saud στο Ριάντ, γράφοντας κύρια πραγματεία για τον κανόνα των προσφύγων πολέμου σύμφωνα με το Ισλάμ.

Ο πατέρας του είναι γνωστός αναγνώστης του Κορανίου και έχει υπηρετήσει ως ιμάμης και ιεροκήρυκας  τοπικού τζαμιού στη Μέκκα. Έχει συλληφθεί τουλάχιστον μία φορά από τις κυβερνητικές αρχές για τις δημόσιες προσευχές του.

Ο Abdullah al-Muhaysini έφτασε στη Συρία το 2013, αφού ο θείος του Omar Al-Muhaysini είχε πεθάνει εκεί πολεμώντας τον Συριακό Στρατό.

Από την άφιξή του στη Συρία το 2013, ο Muhaysini υπηρέτησε ενεργά ως ιεροκήρυκας και δικαστής, εκφωνώντας κηρύγματα σε τοπικά τζαμιά, εκδίδοντας θρησκευτικές ετυμηγορίες και συμβουλεύοντας ισλαμικές ομάδες. Επιπλέον, έχει εμφανιστεί στην πρώτη γραμμή μερικές φορές, παρακινώντας μαχητές της αποκαλούμενης συριακής αντιπολίτευσης και ανεβάζοντας το ηθικό τους. Μετά την κατάκτηση του Idlib το 2015, υπηρέτησε ως επίσημος δικαστής του Στρατού της Κατάκτησης για την πόλη Idlib. Ο Muhaysini έχει στενούς δεσμούς με μεγάλο αριθμό ισλαμικών φατριών στη Συρία, γεγονός που του επιτρέπει να παρεμβαίνει και να λαμβάνει αποφάσεις.

Στις αρχές του 2014 ο Muhaysini υπηρέτησε ως μεσολαβητής, αυτή τη φορά μεταξύ του ISIS και των αντίπαλων τζιχαντιστικών του ομάδων, Al Nusra και Ahrar al Sham. Προσπάθησε να συνάψει ανακωχή μεταξύ των ισλαμιστικών φατριών, η οποία απορρίφθηκε από το ISIS. Όταν η Αλ Κάιντα αποκήρυξε το ISIS στις αρχές του 2014, ο al Muhaysini κάλεσε τα μέλη του ISIS να αυτομολήσουν στο μέτωπο Al Nusra.

Αυτές τις στενότατες σχέσεις Άγκυρας τζιχαντιστών επιμένει να κάνει πως δεν βλέπει η Δύση και οι σύμμαχοι, που τρέχουν πίσω από την Τουρκία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This