Θερμό επεισόδιο Πολωνίας – Νοτίου Αφρικής!

Must Read

Οι φρουροί του προέδρου της Νότιας Αφρικής, που υποτίθεται ότι θα τον συνόδευαν στο Κίεβο, εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, επειδή «δεν είχαν άδεια μεταφοράς όπλων», σύμφωνα με το Sky News.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση προκάλεσε σκάνδαλο και κατηγορίες για σκόπιμη διατάραξη της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας και «ρατσιστικές διακρίσεις» από την πλευρά της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της προεδρικής υπηρεσίας ασφαλείας της Νότιας Αφρικής κατηγόρησε την Πολωνία ότι επιχειρεί να υπονομεύσει την ασφάλεια του Νοτιοαφρικανού προέδρου Cyril Ramaphosa.

«Τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν όπλα, για τα οποία δεν είχαν άδεια, αλλά μπορούσαν να φύγουν από το αεροπλάνο», σημείωσαν πολωνικά ΜΜΕ αναφερόμενα στο πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι μιλάμε για 120 καταδρομείς και 12 εμπορευματοκιβώτια όπλων και εξοπλισμού. .

Σύμφωνα με το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών, η αντιπροσωπεία της Νότιας Αφρικής μετέφερε όπλα χωρίς άδεια και στο αεροπλάνο επέβαιναν άτομα, για τα οποία η πολωνική πλευρά δεν είχε προηγουμένως ειδοποιηθεί.

Ως αποτέλεσμα, ο Ramaphosa αναγκάστηκε να πάει στο Κίεβο χωρίς φρουρούς και Νοτιοαφρικανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι επίσης παρέμειναν στην Πολωνία.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό επεισόδιο, το οποίο εάν απειληθεί η ασφάλεια του νοτιοαφρικανικού προέδρου, θα εξελιχθεί σε διπλωματική κρίση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This