Έσβησαν οι ελπίδες για το υποβρύχιο του Τιτανικού – Η ασύλληπτη σύμπτωση που προκαλεί ανατριχίλα

Must Read

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες διάσωσης και ερευνών για το βαθυσκάφος Titan με τους 5 εκκεντρικούς επιβαίνοντες, το οποίο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια κατάδυσης στο ναυάγιο του Τιτανικού, την Κυριακή, οι ελπίδες φαίνεται ότι έσβησαν, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το οξυγόνο τελείωσε στις 14:08 ώρα Ελλάδος.

Το γαλλικό πλοίο Atalante που μεταφέρει το ρομπότ που έχει την δυνατότητα κατάδυσης στα 6.000 μέτρα έφθασε στην περιοχή των ερευνών για το χαμένο βαθυσκάφος που εξερευνούσε το ναυάγιο του Τιτανικού, ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ifremer, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτέλεσμα στις έρευνες. Το ερευνητικό σκάφος Atalante χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ηχητικό σύστημα για την χαρτογράφηση του βυθού ώστε η έρευνα του ρομπότ να είναι περισσότερο στοχευμένη, οι ελπίδες όμως να εντοπιστούν ζωντανοί οι επιβαίνοντες, έχουν σβήσει.


Υπενθυμίζεται ότι το υποβρύχιο Titan της εταιρείας OceanGate Expeditions, η οποία παρά την τραγωδία εξακολουθεί να εγγυάται την «ασφαλή επιστροφή στην επιφάνεια»... έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης σχεδόν μια ώρα και 45 λεπτά, από την έναρξη της καθόδου, και ενώ πλησίαζε στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η τραγική σύμπτωση που προκαλεί ανατριχίλα

Ο Στόκτον Ρας, ένας από τους επιβαίνοντες στο αγνοούμενο υποβρύχιο στον Βόρειο Ατλαντικό, είναι ο σύζυγος μιας απογόνου δύο επιβατών της πρώτης θέσης στον Τιτανικό, που βυθίστηκε το 1912 όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο, γράφουν σήμερα οι New York Times.

Ο Ρας, ο οποίος είναι σύζυγος της Γουέντι Ρας, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που εδρεύει στις ΗΠΑ OceanGate Expeditions στην οποία ανήκει το υποβρύχιο Titan, που αγνοείται από την Κυριακή καθώς καταδύθηκε μεταφέροντας τον ίδιο και άλλους τέσσερις για να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού ανοιχτά των ακτών του Καναδά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Γουέντι Ρας είναι η δισέγγονη του μεγιστάνα του λιανεμπορίου Ίσιντορ Στράους και της συζύγου του Άιντα, δύο από τους πλουσιότερους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο αρχεία.

Μάλιστα, η τραγική ιστορία του Ίσιντορ Στράους- συνιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος Macy’s- και της συζύγου του Άιντα περιγράφεται στην θρυλική ταινία «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον.

Η Γουέντι Ρας είναι διευθύντρια επικοινωνίας της OceanGate και στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε τρεις αποστολές στο ναυάγιο- το 2021, το 2022 και το 2023-σύμφωνα με την σελίδα της στο LinkedIn.



Δείτε επίσης:

Ανατριχίλα: Οι τελευταίες στιγμές του Titan πριν εξαφανιστεί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This