Μεγιστάνας δεν μπήκε στο μοιραίο υποβρύχιο Titan παρά την έκπτωση των 100.000 δολαρίων

Δημοσίευσε τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Στόκτον Ρας, ενός εκ των θυμάτων, που ήταν CEO της Oceangate

Must Read

Σίγουρα ο μεγιστάνας Τζέι Μπλουμ θα θυμάται για μια ζωή την προσφορά της OceanGate, δηλαδή να μπει στο βαθυσκάφος που καταστράφηκε στον Ατλαντικό κάνοντας κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρόλο που την απέρριψε. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που είχε αποδεχτεί την εν λόγω πρόταση τώρα θα ήταν νεκρός.

Ο μεγιστάνας επενδυτής αποκάλυψε πως την τελευταία στιγμή δεν δέχτηκε δύο εισιτήρια για τον ίδιο και τον γιο του με τον CEO της εταιρείας Στόκτον Ρας, που ήταν ένας από τους πέντε επιβαίνοντες του μοιραίου υποβρυχίου Titan, που εξαϋλώθηκαν, να του κάνει έκπτωση 100.000 δολάρια!




Την είδηση γνωστοποίησε ο Τζέι Μπλουμ μέσω Facebook δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Στόκτον Ρας, που ήταν CEO της OceanGate.

«Τον Φεβρουάριο, ο Στόκτον ζήτησε από εμένα και τον γιο μου, τον Σον, να πάμε μαζί του στην κατάδυση στον Τιτανικό, που θα γινόταν τον Μαΐο. Και οι δύο καταδύσεις του Μαΐου αναβλήθηκαν λόγω καιρού μέχρι της 18 Ιουνίου, ημερομηνία που έγινε το ταξίδι», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν είχε κρύψει την ανησυχία του για το πόσο ασφαλές θα είναι αυτό το ταξίδι. «Ο Στόκτον μου είπε “αν και προφανώς υπάρχει κίνδυνος, είναι πολύ πιο ασφαλές από το να πετάς με ελικόπτερο ή ακόμα και από την κατάδυση. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένας τραυματισμός εδώ και 35 χρόνια σε μη στρατιωτικό υποβρύχιο”. Είμαι βέβαιος ότι πίστευε πραγματικά αυτά που έλεγε. Αλλά έκανε μεγάλο λάθος. Πίστευε με πάθος σε αυτό που έκανε», επισήμανε.




Τελικά, για καλή του τύχη, ο Τζέι Μπλουμ ενημέρωσε τον Στόκτον ότι λόγω του προγραμματισμού του, δεν θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι μέχρι τον επόμενο χρόνο και έτσι «οι θέσεις μας πήγαν στον Σαχζάντα Νταγούντ και στον 19χρονο γιο του, Σουλεμάν Νταγούντ», είπε.

Δεν πρόλαβαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει

Το γύρο του κόσμου κάνει το συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει πώς μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου το υποβρύχιο Titan καταστράφηκε ενώ προσγειωνόταν στο ναυάγιο του Τιτανικού, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Από την καταστροφική έκρηξη που προκλήθηκε λόγω της αποσυμπίεσης, οι πέντε επιβαίνοντες βρήκαν ακαριαίο θάνατο, χωρίς ωστόσο να αισθανθούν πόνο καθώς έχασαν τη ζωή τους μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. «Οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τίποτα. Ξαφνικά εξαϋλώθηκαν. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου», υποστήριξε ο αντιναύαρχος ε.α. Σπυρίδων Περβαινάς.




Δέχθηκε πίεση ίση με το βάρος του Πύργου του Άιφελ

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως αναφορικά με το τι συνέβη στο υποβρύχιο Titan, παρασέρνοντας στο θάνατο πέντε ανθρώπους. Σύμφωνα με τους ειδικούς διαλύθηκαν η ουρά και ο θάλαμος πίεσης του σκάφους και το σκάφος εξαϋλώθηκε. Οι ειδικοί μάλιστα τονίζουν ότι το σκάφος δέχτηκε πίεση ίση με το βάρος του Πύργου του Άιφελ (!) και οι επιβάτες του Titan δεν πρόλαβαν να καταλάβουν τίποτα.

Πηγή φωτό: Jay Bloom/facebook

Διαβάστε επίσης:

Δείτε σε βίντεο πώς καταστράφηκε το υποβρύχιο Titan – Δεν κατάλαβαν τον θάνατό τους

Σπυρίδων Περβαινάς: «Δεν θα βρεθεί τίποτα από το βαθυσκάφος, οι άνθρωποι εξαϋλώθηκαν»

Το χρονικό της μοιραίας αποστολής του Titan – Μόλις 487 μέτρα μακριά από τον Τιτανικό!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This