Ρωσικό θρίλερ: Η Wagner ονειρεύεται «νέο Πρόεδρο» – Η Δύση, την οποία έδειξε ο Πούτιν, «παρακολουθεί» τις εξελίξεις

Ζαχάροβα: «Μόνο ενότητα - Μαζί με τον Πρόεδρο!» - Αναμονή και ταξιδιωτικές συστάσεις από τη Δύση

Must Read

Δραματική φαίνεται να είναι η κατάσταση στη Ρωσία μετά την εξέγερση της μισθοφορικής ομάδας Wagner και του επικεφαλής της Γεβγκένι Πριγκόζιν κατά του ρωσικού στρατού.

Νωρίτερα, στο έκτακτο διάγγελμά του, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε ξεκάθαρα λόγο για «προδοσία» και δεσμεύτηκε ότι θα τιμωρηθούν οι υποκινητές, ενώ επεσήμανε ότι η Ρωσία θα αμυνθεί.

Ρώσοι αστυνομικοί στην είσοδο του κτηρίου της Wagner στην Αγία Πετρούπολη

Δεν έλειψαν και τα βέλη  κατά της Δύσης από τον Ρώσο Πρόεδρο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά σε ένα σημείο του μηνύματός του προς τον ρωσικό λαό, τον οποίο κάλεσε να ενισχύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης:

«Η Ρωσία σήμερα διεξάγει έναν σκληρό αγώνα για το μέλλον της, αποκρούοντας την επιθετικότητα των νεοναζί και των αφεντικών τους. Ουσιαστικά ολόκληρη η στρατιωτική, οικονομική και πληροφοριακή μηχανή της Δύσης στρέφεται εναντίον μας. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την ασφάλεια του λαού μας, για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας. Για το δικαίωμα να είναι και να παραμείνει Ρωσία – ένα κράτος με χιλιόχρονη ιστορία».

Ζαχάροβα: «Μόνο ενότητα – Μαζί με τον Πρόεδρο!»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κάλεσε σήμερα μέσω Telegram τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την, όπως την χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, «ένοπλη ανταρσία» της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

«Έχουμε έναν αρχιστράτηγο. Ούτε δύο, ούτε τρεις. Έναν. Και προτρέπω όλους να ενωθούν … Μόνο ενότητα. Ενότητα υπό τη σημαία του αρχιστράτηγου. Ο εχθρός απλώς περιμένει τον εμφύλιο μας σπαραγμό. Μην περιμένετε! … Μην υποχωρείτε! Μαζί με τον Πρόεδρο!» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της.

Στάση αναμονής και συστάσεις από τη Δύση

Από την πλευρά της, η Δύση, προς το παρόν «παρακολουθεί στενά» τα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία, με τις ΗΠΑ και το NATO να έχουν συνεχείς ενημερώσεις από τις υπηρεσίες τους, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς παρακολουθεί επίσης στενά την κατάσταση στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της. «Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα στη Ρωσία», είπε λιτά.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το ρωσικό κράτος αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλειά του το τελευταίο διάστημα.

«Τις επόμενες ώρες, η πίστη των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας και ιδιαίτερα της Ρωσικής Εθνοφρουράς θα παίξει κεντρικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί αυτή η κρίση. Αυτό αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική πρόκληση στο ρωσικό κράτος το τελευταίο διάστημα», επισημαίνει η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών στην τακτική της ενημέρωση.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί για κίνδυνο πρόκλησης ταραχών στη Ρωσία, σε σημερινή ενημέρωση των ταξιδιωτικών του οδηγιών ύστερα από τις κινήσεις των δυνάμεων της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

«Υπάρχουν πληροφορίες για στρατιωτικές εντάσεις στην περιφέρεια του Ροστόφ και κίνδυνος περαιτέρω ταραχών στη χώρα. Επιπροσθέτως υπάρχει έλλειψη επιλογών διαθέσιμων πτήσεων για επιστροφή στη Βρετανία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας. Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξακολουθεί να συνιστά να αποφεύγονται όλα τα ταξίδια στη Ρωσία.

Αλλά και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη στην Ουκρανία», προσθέτει το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του.

Ο Πολωνός Πρόεδρος είχε διαβουλεύσεις με τον Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας για την κατάσταση στη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Βαρσοβία παρακολουθεί την κατάσταση.

«Σε σχέση με την κατάσταση στη Ρωσία, σήμερα το πρωί είχαμε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας, όπως και με συμμάχους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα.

«Η πορεία των γεγονότων πέραν των ανατολικών μας συνόρων παρακολουθείται σε συνεχή βάση», σημείωσε.

«Νέο πρόεδρο» θέλει η Wagner!

Λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του Πούτιν, στα διαδικτυακά κανάλια που υποστηρίζουν τη Wagner εμφανίστηκε το εξής μήνυμα:

«Ο Πούτιν έκανε λάθος επιλογή. Αυτό είναι χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο»!

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This