Ιταλία: Σάλος με δικαστή που αποφάσισε πως η παρενόχληση διαρκεί πάνω από 10 δευτερόλεπτα!

Αφορμή το περιστατικό που συνέβη σε μια ανήλικη

Must Read

Ολόκληρη η Ιταλία έχει ξεσηκωθεί από την απόφαση ενός δικαστή να αθωώσει έναν 66χρονο επιστάτη σχολείου που είχε «χουφτώσει» μια 17χρονη μαθήτρια με την δικαιολογία πως η πράξη διήρκεσε κάτω από 10 δευτερόλεπτα άρα δεν θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση!

 

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες βιντεάκια στα κοινωνικά δίκτυα τόσο από γυναίκες όσο και από άντρες με hastag #10secondi και #palpatabreve (σύντομο χούφτωμα) που κατακρίνουν όσα έχουν γίνει.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί σε σχολείο της Ρώμης τον Απρίλιο του 2022. Ο επιστάτης κατηγορείται ότι έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχο της μαθήτριας και της έπιασε τα οπίσθια. Μάλιστα, υποστήριξε πως το έκανε για…πλάκα.

Αν και ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί σε 3,5 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική παρενόχληση ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι πρέπει να κριθεί αθώος καθώς, όπως είπε «το χούφτωμα που έχει διάρκεια κάτω από δέκα δευτερόλεπτα δεν αποτελεί αδίκημα».

Οι αντιδράσεις

Η πρώτη αντίδραση ήταν από τον ηθοποιό Πάολο Καμίλι, ο οποίος ανήρτησε ένα σατιρικό βίντεο στο TikTok. Σε αυτό φαίνεται να τρίβει το στήθος του σιωπηλός για σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα, σχολιάζοντας έτσι την απόφαση του δικαστή.

@paolocamilli

Lo Stato non dovrebbe proteggere? 🤷🏼‍♀️ #10secondi #molestie #reato #attualità

♬ suono originale – paolocamilli

Υπήρξαν και πολλές ακόμα αντιδράσεις. Ενδεικτικά στα παρακάτω βίντεο:

 

@theconiugi

Sotto i 10 secondi la passi liscia… menomale… MA STIAMO SCHERZANDO?????? #10secondi #leggeitaliana #fakesituation #prank #positivity

♬ suono originale – The Coniugi

Τι αναφέρει η μαθήτρια

Η 17χρονη που έπεσε θύμα του επιστάτη είναι εξοργισμένη από την απόφαση του δικαστή.

«Θεώρησε ότι ήταν αστείο; Για μένα δεν ήταν αστείο. Ο επιστάτης ήρθε από πίσω μου χωρίς να πει κάτι. Έβαλε τα χέρια του στο παντελόνι μου και μέσα στο εσώρουχό μου. Μου έπιασε τα οπίσθια. Αυτός δεν είναι τρόπος για να “αστειεύεται” ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με μια έφηβη», είπε στην Corriere Della Sera και πρόσθεσε:

«Τα δευτερόλεπτα αυτά ήταν περισσότερα από αρκετά για να νιώσω τα χέρια του επιστάτη πάνω μου. Αρχίζω να πιστεύω ότι ήταν λάθος να εμπιστευτώ τους θεσμούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This