Συναγερμός στην Πολωνία: Εκατοντάδες μαχητές της Wagner κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Ο Πολωνός πρωθυπουργός φοβάται για ενδεχόμενη εισβολή μισθοφόρων της Οργάνωσης στη χώρα του, οι οποίοι θα προσποιούνται τους παράτυπους μετανάστες...

Must Read

Την έντονη ανησυχία του για τη μετακίνηση ισχυρών δυνάμεων της Wagner προς την πόλη Γκρόντνο της Λευκορωσίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, εξέφρασε σήμερα Σάββατο ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Όπως δήλωσε ο Μοραβιέτσκι, εκατοντάδες στρατιώτες της πολυσυζητημένης ρωσικής μισθοφορικής ομάδας έχουν μετακινηθεί κοντύτερα στην λευκορωσική αυτή πόλη, πλησιάζοντας απειλητικά τα σύνορα με την χώρα του. «Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη… Πιθανότατα (το προσωπικό της Wagner) θα μεταμφιεστεί σε Λευκορώσους συνοριοφύλακες και θα βοηθήσουν τους παράτυπους μετανάστες να φτάσουν στην πολωνική επικράτεια (και) να αποσταθεροποιήσουν την Πολωνία», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου. «Πιθανότατα θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Πολωνία προσποιούμενοι τους παράτυπους μετανάστες και αυτό δημιουργεί πρόσθετες απειλές», πρόσθεσε.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έδωσε την πηγή των πληροφοριών του για τις κινήσεις της Wagner, την ώρα που ο Αντον Μοτόλκο, επικεφαλής αντιπολιτευτικού κόμματος που παρακολουθεί τη στρατιωτική δραστηριότητα στη χώρα, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η ομάδα του δεν είχε κανένα στοιχείο ότι μισθοφόροι της Wagner πλησιάζουν στην πόλη Γκρόντνο.

Τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, η Πολωνία άρχισε να μετακινεί περισσότερα από 1.000 στρατιώτες στα ανατολικά της χώρας, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η παρουσία μαχητών της Wagner στη Λευκορωσία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη ένταση στα σύνορά της. Πριν από μερικές εβδομάδες, εξάλλου, ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο να καλωσορίζει τους μαχητές του στη Λευκορωσία, λέγοντάς τους ότι, προς το παρόν, δεν θα συμμετάσχουν περαιτέρω στον πόλεμο της Ουκρανίας. Τούς διέταξε, ωστόσο να συγκεντρώσουν δυνάμεις για την Αφρική, όπου εμπλέκονται σε πολλές συγκρούσεις.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, το Γκρόντνο κατέχει -δυνητικά- σημαντική θέση, δεδομένου ότι βρίσκεται κοντά στο χάσμα Suwalki, μια στρατηγική λωρίδα γης κατά μήκος των πολωνο-λιθουανικών συνόρων, η οποία χωρίζει τη Λευκορωσία, σύμμαχο της Ρωσίας, από τον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This