Τυφώνας στην Ιαπωνία: Ένας νεκρός και 213.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Must Read

Περισσότερα από 210.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα σήμερα το πρωί στο αρχιπέλαγος της Οκινάουας, στο νότιο άκρο της Ιαπωνίας, μετά το πέρασμα του τυφώνα Χανούν, ο οποίος άφησε πίσω τουλάχιστον έναν νεκρό, σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Όπωσ έγινε γνωστό, ένας 90χρονος έχασε τη ζωή του αφού παγιδεύτηκε χθες μέσα σε γκαράζ το οποίο κατέρρευσε, πιθανόν λόγω των σφοδρών ανέμων.

Ο τυφώνας, που χαρακτηρίστηκε «πολύ ισχυρός» από την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, έφερε ριπές ανέμου ως και 180 χιλιομέτρων ανά ώρα. Κινείται προς δυτική-βορειοδυτική κατεύθυνση, προς την Κίνα, την οποία αναμένεται να πλήξει εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με την τοπική εταιρεία ηλεκτρισμού, την Okinawa Electric Power, κάπου 213.000 νοικοκυριά, ή χονδρικά το ένα τρίτο του συνόλου των οικιακών πελατών της στον νομό, δεν είχαν ρεύμα ως αργά το πρωί.

Οι εντολές –δεν είναι νομικά δεσμευτικές– κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων και μετάβασής τους σε καταφύγια παρέμεναν σε ισχύ για πάνω από 690.000 κατοίκους, σύμφωνα με την ιαπωνική υπηρεσία αντιμετώπισης πυρκαγιών και καταστροφών, η οποία έκανε λόγο για 11 τραυματίες.

Έκτακτα δελτία

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτα δελτία προειδοποιώντας εναντίον του κινδύνου πλημμυρών και κατολισθήσεων κατά τόπους στο κύριο νησί Οκινάουα.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες της NHK, ακυρώθηκαν σήμερα πάνω από 400 πτήσεις, είτε από είτε προς αυτό το τουριστικό αρχιπέλαγος, πλήττοντας πάνω από 65.000 επιβάτες.

Πολλοί τουρίστες ξέμειναν από χθες στο αεροδρόμιο της Νάχα, της πρωτεύουσας του νομού. «Δεν μπορέσαμε να βρούμε ξενοδοχείο και δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να κλείσουμε εισιτήριο σε πτήση επιστροφής», δήλωσε χαρακτηριστικά η ταξιδιώτρια Μινάκο Καουακάμι στην τοπική εφημερίδα Okinawa Times.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This