Η Λεμεσός εκπέμπει SOS: Καμένα σπίτια και εκκενώσεις περιοχών, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στην Άλασσα

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Δύο Canadair στέλνει στην περιοχή η Ελλάδα

Must Read

Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην κοινότητα Άλασσα της επαρχίας Λεμεσού, στην Κύπρο, η οποία οφείλεται σε αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει και είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο πριν από δύο 24ωρα στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να καλούνται να δώσουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για καμένα σπίτια, ενώ από την Πολιτική Άμυνα και την Αστυνομία δόθηκε εντολή για προληπτικές εκκενώσεις των χωριών Αψιός, Μαθηκολώνη και Απεσιά, καθώς το κυρίως μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Μαθηκολώνη και Γεράσας. Σύμφωνα δε με ανάρτηση στο Twitter του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς Σπιτάλι και Απεσιά, με τις επίγειες και τις εναέριες δυνάμεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες δυνάμεις για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

(πηγή φωτο: sigmalive.com)

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο ίδιος, για την κατάσβεσή της επιχειρούν 11 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 10 οχήματα από το Τμήμα Δασών και τρεις προωθητές γαιών, ενώ συνδράμουν η Υπηρεσία Θήρας, η Επαρχιακή Διοίκηση, η Αστυνομία, το SupportCy και η Πολιτική Άμυνα, με σημαντική να είναι και η συμβολή της Εθνικής Φρουράς σε όλα τα επίπεδα, ενώ επιστρατεύτηκε και το ιορδανικό ελικόπτερο MI-26.

(πηγή φωτο: sigmalive.com)

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αναφέρει σε ανάρτησή του: «Η πυρκαγιά δυστυχώς συνεχίζει να μαίνεται. Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο από επίγεια και εναέρια μέσα. Όλες οι υπηρεσίες, Τμήμα Δασών, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Επαρχιακές Διοικήσεις, Πολιτική Άμυνα, Εθνική Φρουρά στη μάχη για περιορισμό της πυρκαγιάς καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυταπάρνηση που υπερβαίνει τα όρια του καθήκοντος. Με οδηγίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ζητήθηκε ενεργοποίηση του μηχανισμού #RescEU για ενίσχυση με εναέρια μέσα και ο Υπουργός Εξωτερικών Κ. Κόμπος βρίσκεται σε επαφή με Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο και Ελλάδα για συνδρομή. Στο σημείο της πυρκαγιάς ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Προληπτικά έχει αποφασιστεί η εκκένωση κοινοτήτων. Στόχος το συντομότερο δυνατόν, να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα».

Οπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, οι κυπριακές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή του ευρωπαϊκού μηχανισμού RescEU για την κατάσβεσή της, ενώ βρίσκονται σε επαφή με το Ισραήλ, τον Λίβανο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα για να βοηθήσουν. Σύμφωνα, εξάλλου, με τα όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα η Κύπρια υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, η Ελλάδα θα αποστείλει αύριο το πρωί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair, προκειμένου να συμβάλλουν στις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ στο νησιωτικό κράτος αναμένεται και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο από τον Λίβανο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This