«Ματιά» του Πούτιν στον Ερντογάν; Προξενικό γραφείο στα κατεχόμενα ανοίγει η Ρωσία

Στα χνάρια των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, λέει η Μόσχα ότι βαδίζει

Must Read

Με κάθε επισημότητα και χαρακτηρίζοντας το ζήτημα «τεχνικό» και όχι «πολιτικό», η Ρωσία ανακοίνωσε μέσω του Πρέσβη της στη Λευκωσία, ότι τους επόμενους μήνες ανοίγει προξενικό γραφείο στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της Κύπρου.

«Σύντομα θα αρχίσει η παροχή προξενικών υπηρεσιών στο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας», για τους Ρώσους πολίτες που διαμένουν στα Κατεχόμενα και δεν είναι και λίγοι.



Όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass το οποίο μετέδωσε την είδηση, μιλάμε για περίπου 50.000 Ρώσους.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρέσβη Μουράτ Ζιαζίκοφ, δεν υπάρχει πολιτική χροιά σε αυτή την απόφαση και ξεκαθάρισε ότι «με καθυστέρηση» κάνει η Μόσχα, αυτό που ήδη έχουν κάνει τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, με αντίστοιχα προξενικά γραφεία.

Σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές, οι κινήσεις της Μόσχας γίνονται σε «στενή συνεργασία» με την Κυπριακή Δημοκρατία και πως δεν πρόκειται για κίνηση αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Παρόλα αυτά, στη Λευκωσία δεν είναι ακριβώς ενήμεροι για το τι συμβαίνει και ερευνούν τι ακριβώς ισχύει και τι όχι, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας.



Πάντως, ο παράνομος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουρούλογλου, μίλησε στο TRT Haber επιβεβαιώνοντας την είδηση, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται περί αναγνώρισης:

«Αυτό το ζήτημα υπάρχει εδώ και ένα χρόνο. Η Ρωσία θέλει να ανοίξει ένα γραφείο και να παρέχει προξενικές υπηρεσίες για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στην τβδκ. Αυτό συζητείται να είναι ως γραφείο. Αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη τβδκ».

Από την πλευρά του, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σχολίασε ότι δεν έλαβε αίτημα για άνοιγμα προξενείου της Ρωσίας στα κατεχόμενα και πρόσθεσε πως «αν ανοίξει το γραφείο θα είναι καλό», αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία μας αναγνωρίζει».



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This