Ισπανία: Ακτιβιστές διώχνουν τουρίστες από τις παραλίες με… ψεύτικες προειδοποιητικές πινακίδες!

Must Read

Μια… εναλλακτική εκδοχή του κινήματος για ελεύθερες παραλίες συναντούν όσοι επισκέπτονται την Ισπανία, καθώς πέφτουν πάνω σε πινακίδες που προειδοποιούν για τους κινδύνους που «ελλοχεύουν» στις ισπανικές παραλίες.

Πρόκειται για πινακίδες που γράφουν στα αγγλικά για τσούχτρες που τσιμπάνε σαν τρελές ή για συχνή πτώση βράχων, την ώρα που, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Sun», από κάτω συμπληρώνουν στα καταλανικά «Όχι στις μέδουσες όχι και στους ξένους» και πως ο πραγματικός κίνδυνος «δεν είναι οι κατολισθήσεις, αλλά ο υπερπληθυσμός». Φυσικά, δεν πρόκειται για πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί εκεί από την αρμόδια δημοτική αρχή, αλλά για έργο της ομάδας ακτιβιστών Caterva, που προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να κρατήσουν τους τουρίστες μακριά από τις παραλίες!   

«Ο σφετερισμός των όρμων είναι μια ακόμη έκφραση του πώς ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί μια οικονομική δραστηριότητα όπως ο τουρισμός, φτάνοντας τη στα άκρα, για να προχωρήσει στην πλήρη αφαίμαξη περιοχών, αποσπώντας τη μέγιστη υπεραξία από τους εργαζόμενους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η αντικαπιταλιστική ακτιβιστική ομάδα, η οποία, μεταξύ άλλων, επέκρινε και τον Ράφα Ναδάλ, επειδή έχει εστιατόριο και τουριστική επιχείρηση σε νησί των Βαλεαρίδων.

Σημειώνεται πως φέτος το καλοκαίρι, οι τουρίστες στην Ισπανία μπήκαν σε ένα καθεστώς  ακραίου ανταγωνισμού, στην προσπάθειά τους να πιάσουν τις «καλύτερες» θέσεις στις «καλές» παραλίες, ακόμα και πριν αυτές ανοίξουν για το κοινό. Πηγαίνουν από πολύ νωρίς με τις πολυθρόνες τους και περιμένουν για να μπουν πρώτοι, ή περιμένουν με τις ώρες για να ανοίξει η πισίνα ενός ξενοδοχείου. Ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, πιάνουν πόστο πριν καν ανατείλει ο ήλιος, προκειμένου να στήσουν «πρώτοι και καλύτεροι» τις ομπρέλες τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This