Από ένα… δάχτυλο αναγνώρισαν τον Πριγκόζιν κατά την Daily Mail – «Πολύ πιθανόν» να είναι νεκρός, λέει το βρετανικό ΥΠΑΜ

«Ο θάνατος του Πριγκόζιν θα έχει σχεδόν βέβαια βαθιά αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο στην Wagner Group»

Must Read

Δεν υπάρχει ακόμη κάποιο οριστικό αποδεικτικό στοιχείο ότι ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αλλά είναι «πολύ πιθανόν» να είναι νεκρός, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια στιγμή, η βρετανική Daily Mail γράφει ότι αναγνωρίστηκε το πτώμα του αρχηγού της Wagner από συνεργάτες του, χάρη σε ένα… μερικώς ακρωτηριασμένο δάχτυλο.

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Η σωρός του αφεντικού της Wagner, Yevgeny Prigozhin, αναγνωρίστηκε από ένα δάχτυλο που έλειπε μερικώς μετά την ανάσυρση από τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου που συνετρίβη στην περιοχή Tver της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ, με αναφορές να αναφέρουν ότι φταίει μια «βόμβα» στο αεροπλάνο. Ο Πριγκόζιν είχε τραυματιστεί στο αριστερό του χέρι ενώ εξέτιε την ποινή του σε ποινική αποικία, ανέφερε το ρωσικό κανάλι Telegram VChK-OGPU. Πρόσθεσε ότι ένας ανώτερος διοικητής του Βάγκνερ αναγνώρισε το πτώμα από τον συγκεκριμένο τραυματισμό, καθώς και τον δεύτερο στην εξουσία Ντμίτρι Ούτκιν από τα τατουάζ του».

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρισκόταν στον κατάλογο με τα ονόματα των επιβατών του αεροπλάνου που συνετρίβη βορειοδυτικά της Μόσχας την Τετάρτη το βράδυ, δύο μήνες αφότου ηγήθηκε της ματαιωθείσας ανταρσίας της μισθοφορικής ομάδας κατά της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης.

Η Ρωσία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της συντριβής, αλλά δεν επιβεβαίωσε επισήμως τις ταυτότητες των 10 πτωμάτων που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

«Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόδειξη ότι ο Πριγκόζιν βρισκόταν μεταξύ των επιβαινόντων και είναι γνωστό ότι λάμβανε εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να είναι πράγματι νεκρός», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στην ενημέρωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών του που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Ο θάνατος του Πριγκόζιν θα έχει σχεδόν βέβαια βαθιά αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο στην Wagner Group. Τα προσωπικά του χαρακτηριστικά της υπερδραστηριότητας, της εξαιρετικής τόλμης, της ορμής για αποτελέσματα και της ακραίας βαρβαρότητας διαπέρασαν την Βάγκνερ και είναι απίθανο να αντιπαραβληθούν από οποιονδήποτε διάδοχο», σημειώνει.

«Το κενό ηγεσίας στην Βάγκνερ αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω των πληροφοριών ότι ο ιδρυτής και διοικητής πεδίου Ντμίτρι Ούτκιν και ο επικεφαλής επιμελητειακής υποστήριξης Βαλέρι Σεκάλοφ είναι επίσης νεκροί», καταλήγει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This