Γαλλική αεροπορική εταιρεία υπεύθυνη για το χθεσινό χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης;

H Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας απέκλεισε την πιθανότητα κυβερνοεπίθεσης

Must Read

Μια γαλλική αεροπορική εταιρεία βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των βρετανικών Αρχών, η οποία φέρεται να ευθύνεται για την κατάρρευση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία, εξαιτίας του οποίου προκλήθηκε ένα απίστευτο χάος με εκατοντάδες πτήσεις σε δεκάδες αεροδρόμια της Ευρώπης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε άρθρο της η «Daily Mail», επικαλούμενη πηγές των βρετανικών «Times», το σφάλμα μπορεί να προκλήθηκε από ένα λάθος σχέδιο πτήσης που κατατέθηκε από γαλλική αεροπορική εταιρεία. Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας είπε ότι Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας (NATS), η οποία απέκλεισε την πιθανότητα το χάος να προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση στο σύστημα, θα προχωρήσει σε περισσότερες πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνά τους, η οποία θα κοινοποιηθεί, κατόπιν στον υπουργό Μεταφορών Mark Harper.

Σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium, από τα βρετανικά αεροδρόμια ακυρώθηκαν χθες 790 αναχωρήσεις πτήσεων και περίπου 785 αφίξεις – περίπου το 27% όλων των ημερήσιων αναχωρήσεων και των αφίξεων αντίστοιχα.

Τον μεγαλύτερο αριθμό ακυρώσεων είχε, αναμενόμενα, το Χίθροου, ακολουθούμενο από το Γκάτγουικ και το αεροδρόμια του Μάντσεστερ. Σχεδόν 1.000 πτήσεις καθηλώθηκαν και ακυρώθηκαν, ενώ με χιλιάδες άλλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν, αφού οι Εθνικές Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας (NATS) αντιμετώπισαν χθες «τεχνικά προβλήματα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Mark Harper τόνισε πως έλεγχος έχει μεν αποκατασταθεί, αλλά απαιτούνται εβδομάδες για την ομαλοποίηση της ροής των πτήσεων. Και όλα αυτά εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This