Στο πλευρό του Πούτιν ο Κιμ – Τι κρύβεται πίσω από τα χαμόγελα και την θερμή χειραψία

«Θα είμαστε μαζί στην μάχη εναντίον του ιμπεριαλισμού»

Must Read

Στο κοσμοδρόμιο Vostochny στην πόλη Αμούρ έφτασε το πρωί της Τετάρτης ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπου τον περίμενε θερμή υποδοχή από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης ο Πούτιν φαίνεται να υποδέχεται τον Κιμ ενώ γύρω τους βρίσκονται άνδρες ασφαλείας και φωτογράφοι.

Σύμφωνα με τον Guardian, η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν ιδιαίτερη θερμή καθώς η χειραψία τους διήρκεσε 40 δευτερόλεπτα.

«Χαίρομαι που σε βλέπω. Πώς ήταν το ταξίδι σου; Αυτό είναι το νέο μας κοσμοδρόμιο» ακούστηκε να λέει ο Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την χειραψία τους.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, ο πρόεδρος της Βόρειας ευχαρίστησε τον Πούτιν για την πρόσκληση «παρά τον φόρτο εργασίας του».

Σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι συνομιλίες διεξήχθησαν στην αίθουσα διαπραγματεύσεων του κοσμοδρομίου παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ διευκρινίζεται πως συμμετέχει και ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

«Η Ρωσία διεξάγει μια ιερή μάχη για να προστατεύσει την κυριαρχία της και την ασφάλειά της… εναντίον των ηγεμονικών δυνάμεων» δήλωσε ο Κιμ στον Πούτιν μέσω διερμηνέα.

«Θα υποστηρίζουμε πάντα τις αποφάσεις του προέδρου Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας… και θα είμαστε μαζί στην μάχη εναντίον του ιμπεριαλισμού».

Οι συνομιλίες και το μενού

Με δηλώσεις αμοιβαίας αβρότητας ολοκληρώθηκαν οι επίσημες συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έπειτα από περισσότερο από δύο ώρες.

Ο Πούτιν δήλωσε πως θα συζητήσουν για «θέματα οικονομικής συνεργασίας, για ανθρωπιστικά θέματα και για την κατάσταση στην περιοχή», με τον Κιμ να συμπληρώνει πως «υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν και να αλληλοβοηθούμε στον πόλεμο της ανεξαρτησίας μας, όπως αναμένουν οι λαοί των χωρών μας».

Οι δύο ηγέτες δεν έκαναν επίσημες δηλώσεις, αλλά προχώρησαν στο επίσημο γεύμα. Όπως μεταδίδει το ΤASS, επικαλούμενο δημοσιογράφο που καλύπτει το Κρεμλίνο, το γεύμα θα αρχίσει με μια σαλάτα με πάπια, σύκο και νεκταρίνι και θα ακολουθήσουν ρωσικά πελμένι (ζυμαρικά από λεπτή ζύμη) με γέμιση κάβουρα της Καμτσάτκα και μετά ψαρόσουπα με κυπρίνο και σορμπέ από ιπποφαές.

Ως κύριο πιάτο, οι ηγέτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε οξύρρυγχο με μανιτάρια και πατάτες ή μοσχαρίσια αντρεκότ με ψητά λαχανικά.

Ως επιδόρπιο θα τους προσφερθούν κόκκινα μύρτιλλα από την τάιγκα με κουκουνάρι και συμπυκνωμένο γάλα.

Οι δύο ηγέτες θα συνοδεύσουν το γεύμα τους με λευκά και κόκκινα κρασιά από το κτήμα Ντιβνομόρσκοε της νότιας Ρωσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This