Κρεμλίνο: Καμία συμφωνία στρατιωτικού περιεχομένου μεταξύ Πούτιν και Κιμ

Must Read

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν υπέγραψαν κάποια συμφωνία στρατιωτικού ή άλλου περιεχομένου στην διάρκεια της επίσκεψης του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρξε κάποιο σχέδιο για την υπογραφή επίσημων συμφωνιών στη διάρκεια της επίσκεψης, κατά την οποία οι δύο ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλίες. Ο Κιμ, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη Ρωσία, επιθεώρησε σένα ρωσικό εργοστάσιο κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών, το οποίο βρίσκεται στην λίστα των δυτικών κυρώσεων.

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της φοβούνται ότι η επίσκεψή το μπορεί να ενισχύσει τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος είπε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα παραβιάσει καμία συμφωνία που αφορά την Κορέα μετά την συνάντησή του με τον Κιμ. Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι επιθυμεί να εμβαθύνει τη σχέση της με την Πιονγκγιάνγκ.

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι τυχόν στρατιωτικές συμφωνίες ανάμεσα στον Πούτιν και τον Κιμ παραβιάζουν τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Βόρειας Κορέας. «Η Κορέα είναι ο γείτονάς μας και πρέπει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να θεμελιώσουμε καλές σχέσεις γειτονίας με τους γείτονές μας. Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένα ιδιαίτερα στοιχεία που συνδέονται με την Κορεατική Χερσόνησο. Το συζητάμε, το συζητάμε ανοιχτά, δεν παραβιάζουμε ποτέ τίποτα και σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε κάτι», δήλωσε ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This