Τραμπ: Θα βάλω τον Πούτιν σε ένα δωμάτιο με τον Ζελένσκι και θα κάνουμε deal για την Ουκρανία

Επανέλαβε τις υποσχέσεις για τερματισμό του πολέμου εντός 24 ωρών εάν επανεκλεγεί

Must Read

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τις υποσχέσεις του να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία εντός 24 ωρών σε περίπτωση που κερδίσει την επανεκλογή του το επόμενο έτος, έχοντας προηγουμένως δηλώσει: «Γνωρίζω πολύ καλά τον Ζελένσκι, γνωρίζω πολύ καλά τον Πούτιν -ακόμη καλύτερα- και είχα πολύ καλή σχέση και με τους δύο».

Μιλώντας στην Κρίστεν Γουέλκερ του NBC News για συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, ο Τραμπ ρωτήθηκε για τα πρόσφατα εγκώμια του Ρώσου προέδρου, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα: «Ο κ. Τραμπ λέει συνεχώς ότι θα επιλύσει όλα τα φλέγοντα ζητήματα μέσα σε μερικές ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής κρίσης… Λοιπόν, αυτό θα ήταν καλό».

«Μου αρέσει που το είπε αυτό, διότι αυτό σημαίνει ότι αυτό που λέω είναι σωστό» απάντησε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην στάση του για την Ουκρανία, προσθέτοντας: «Θα τον έβαζα σε ένα δωμάτιο, θα έβαζα τον [Ουκρανό πρόεδρο Βλαντίμιρ] Ζελένσκι σε ένα δωμάτιο και θα έβρισκα μια συμφωνία».

Πάντως, στις δηλώσεις του την Τρίτη ο Πούτιν συνέχισε να λέει ότι η Μόσχα δεν αναμένει καμία ουσιαστική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, ανεξάρτητα από το ποιος θα αναλάβει τον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές του επόμενου έτους.

«Δίκαιη συμφωνία για όλους»

«[Ο Τραμπ] κατηγορήθηκε ότι έχει μια ειδική σχέση με την Ρωσία, κάτι που είναι εντελώς ανόητο… Αλλά ήταν ο πρόεδρος που εισήγαγε τις περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας» επισήμανε ο Πούτιν.

Ο Τραμπ έχει, επίσης, ασκήσει κριτική στα δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Κίεβο, προτρέποντας τον Ζελένσκι να «κάνει μια συμφωνία» με τον Ρώσο ομόλογό του για να τερματιστούν οι μάχες.

Όταν τον πίεσαν για το πώς θα έβρισκε λύση στη σύγκρουση, ο Τραμπ αρνήθηκε να διευκρινίσει, λέγοντας μόνο ότι θα «κάνει μια δίκαιη συμφωνία για όλους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This