Η απάντηση Μενέντεζ για την δίωξή του και οι αιχμές που άφησε για την Τουρκία

Καταγγέλλει επιχείρηση φίμωσής του

Must Read

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, επικεφαλής της σημαίνουσας Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, διώκεται για διαφθορά, η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζει κατηγορίες ο Δημοκρατικός γερουσιαστής σε λιγότερο από δέκα χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Νέας Υόρκης. Η σύζυγός του, Ναντίν Μενέντεζ, διώκεται επίσης. Οι λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.

Ο κουβανικής καταγωγής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που γεννήθηκε πριν από 69 χρόνια στη Νέα Υόρκη, είναι βετεράνος της πολιτικής στην Ουάσιγκτον. Εκλεγμένος με τους Δημοκρατικούς εκπροσωπώντας το Νιου Τζέρσι στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1993 έως το 2006 και στη συνέχεια στη Γερουσία, είναι μία από τις φωνές με τη μεγαλύτερη επιρροή στα διπλωματικά θέματα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γερουσιαστής βρίσκεται αντιμέτωπος με την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη.

Γεγονός σπάνιο για έναν γερουσιαστή, είχε τεθεί υπό εξέταση για διαφθορά το 2015 όμως η δίκη του έφθασε σχεδόν στο τέλος και ακυρώθηκε το 2017 ελλείψει ομόφωνης ετυμηγορίας των ενόρκων. Το υπουργείο Δικαιοσύνης -επί προεδρίας του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ– είχε ζητήσει από δικαστή να παύσει κάθε δίωξη για διαφθορά σε βάρος του Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Είχε κατηγορηθεί πως χρησιμοποίησε το αξίωμά του προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα ενός πλούσιου φίλου του οφθαλμιάτρου, επιχειρηματία και χορηγού της Φλόριντα, του Σάλομον Μέλγκεν, με αντάλλαγμα δώρα και προεκλογικές χορηγίες.

Τι απαντάει ο γερουσιαστής

Από την πλευρά του ο φιλέλληνας γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ, υποστηρίζει ότι διεξάγεται εκστρατεία δυσφήμισής του, μιλάει για επιχείρηση φίμωσής του και είναι σίγουρος πως όταν παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία, οι κατηγορίες εναντίον του θα καταρρεύσουν.

Ολόκληρη η δήλωση του γερουσιαστή Μενέντεζ:

«Για χρόνια, δυνάμεις στο παρασκήνιο προσπαθούν επανειλημμένα να σιγήσουν τη φωνή μου και να σκάψουν το πολιτικό μου τάφο. Από τότε που αυτή η έρευνα διέρρευσε σχεδόν έναν χρόνο πριν, υπήρξε μια ενεργή εκστρατεία δυσφήμισης με ανώνυμες πηγές και υπαινιγμούς για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αναπομπής όπου δεν υπάρχει.

Οι υπερβολές αυτών των εισαγγελέων είναι προφανείς. Έχουν παραποιήσει τον φυσιολογικό έργο ενός γραφείου του Κογκρέσου. Εκτός από αυτό, δεν είναι ικανοποιημένοι μόνο με το να καταφέρονται εναντίον μου με ψευδείς κατηγορίες, αλλά έχουν επιτεθεί και στη σύζυγό μου για τις μακροχρόνιες φιλίες που είχε πολύ πριν από τη γνωριμία μας.

Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτήν την εκστρατεία απλώς δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας πρώτης γενιάς Λατινοαμερικανός με ταπεινή καταγωγή μπορεί να ανέλθει στο αξίωμα του Αμερικανού γερουσιαστή και να υπηρετήσει με τιμή και αξιοπρέπεια. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς τους στόχους.

Έχω κατηγορηθεί ψευδώς και προτού επιτρέψω στις δυνάμεις της εξουσίας να με κατατροπώσουν, οι πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ είχαν τη δυνατότητα να διακρίνουν ότι ήμουν αθώος. Έχω εργαστεί καθημερινά για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους με το να αγωνίζομαι για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, την αναβάθμιση των υποδομών και τη μείωση των δαπανών για τις οικογένειες του Νιου Τζέρσεϊ. Επίσης, είμαι αμετακίνητος απέναντι σε δικτάτορες σε όλο τον κόσμο, είτε αυτοί βρίσκονται στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία ή αλλού, αγωνιζόμενος εναντίον των δυνάμεων του κατευνασμού και στέκοντας στο πλευρό εκείνων που υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία. Συνεχίζω να επικεντρώνομαι στο να συνεχίσω αυτό το σημαντικό έργο και δεν θα αποσπαστώ από τις αβάσιμες κατηγορίες.

Στους υποστηρικτές μου, τους φίλους και την κοινότητα συνολικά, σας ζητώ να θυμηθείτε τις άλλες φορές που οι εισαγγελείς δεν κατάλαβαν σωστά και να διατηρήσετε την κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα λυθεί με επιτυχία όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα και οι συμπολίτες μου του Νιου Τζέρσεϊ θα το δουν αυτό όπως είναι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This