Συγγνώμη Τριντό για την «προσβολή των θυμάτων του Ολοκαυτώματος» με τις τιμές στον Ουκρανό SS

Μετά την κατακραυγή από εβραϊκές οργανώσεις

Must Read

Ο πρωθυπουργός του Καναδά ζήτησε «την πιο ειλικρινή συγγνώμη» για το σκάνδαλο που προκάλεσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου αποδίδοντας τιμές σε έναν Ουκρανό βετεράνο Ναζί κατά την επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οτάβα.

«Αυτό το λάθος είναι μια φρικτή προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων ανθρώπων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζάστιν Τριντό, μια ημέρα μετά την παραίτηση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά, Άντονι Ρότα.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής του Καναδά μετά τα εγκώμια στον Ουκρανό Ναζί

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τριντό δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του ζήτησε συγγνώμη από τον Ζελένσκι και την Ουκρανία πριν από μερικές ημέρες, μέσω διπλωματικών διαύλων.

«Το λάθος αυτό προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο Κοινοβούλιο και τον Καναδά. Όλοι εμείς που ήμασταν στην Βουλή την (περασμένη) Παρασκευή λυπούμαστε βαθύτατα που σηκωθήκαμε και χειροκροτήσαμε, μολονότι το κάναμε μη γνωρίζοντας τα γεγονότα» πρόσθεσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Οι βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Τριντό, τα μέλη της κυβέρνησής του και ο Ζελένσκι σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν τον Γιαροσλάβ Χούνκα, έναν Ουκρανό που πολέμησε στο πλευρό των SS κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την έκδοση Ουκρανού βετεράνου των SS που καταχειροκροτήθηκε στον Καναδά ζητάει η Πολωνία

Νωρίτερα την Τετάρτη το Κρεμλίνο ανέφερε ότι το Κοινοβούλιο του Καναδά θα πρέπει να καταδικάσει δημοσίως τον ναζισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This