Ερντογάν για την επίθεση στο τουρκικό ΥΠΕΣ: «Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Must Read

Την οργή του για το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα έξω από το κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε την επίθεση και τονίζοντας πως «οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους».

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών (της Τουρκίας) δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», δήλωσε συγκεκριμένα ο  πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του, λίγες ώρες μετά την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο, όπου και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο Ερντογάν σχολίασε πως «η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια. Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.

Θυμίζουμε πως οι δύο τρομοκράτες που επέβαιναν στο βανάκι από το οποίο έριξαν μια ρουκέτα με αντιαρματικό όπλο τύπου LAV σήμερα το πρωί έξω από το κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα, σκοτώθηκαν από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

 

Σημειώνεται πως τη στήριξή της στην Άγκυρα εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο X (πρώην Twitter), στην οποία αναφέρεται πως «η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Αγκυρα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This