Τραγωδία σε κλαμπ στη Μούρθια της Ισπανίας: «Μαμά σε αγαπώ, πεθαίνουμε» – Το συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα 28χρονης

Τα τρία κλαμπ τυλίχτηκαν στις φλόγες το ένα μετά το άλλο, εγκλωβίζοντας τους εκατοντάδες θαμώνες τους, οι οποίοι αδυνατούσαν να βρουν τρόπους διαφυγής

Must Read

Τουλάχιστον 13 είναι τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους, όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε πολυχώρο στη Μουρθία της Ισπανίας, ο οποίος φιλοξενεί τρία κλαμπ, τα οποία, την ώρα της τραγωδίας, ήταν γεμάτα κόσμο, ενώ αρκετοί παραμένουν οι αγνοούμενοι.

Η χώρα έχει κηρύξει τριήμερο πένθος, την ώρα που οι διασώστες εξακολουθούν να ψάχνουν για θύματα μέσα στα αποκαΐδια των τριών κλαμπ, τα οποία σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Pais» τυλίχτηκαν στις φλόγες το ένα μετά το άλλο, εγκλωβίζοντας τους εκατοντάδες θαμώνες τους, οι οποίοι αδυνατούσαν να βρουν τρόπους διαφυγής.

Κάποιοι από αυτούς, οι οποίοι ενδεχομένως να συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα, πρόλαβαν να στείλουν αποχαιρετιστήρια μηνύματα σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Όπως η 28χρονη κοπέλα που διασκέδαζε με τον σύντροφό της σε ένα από κλαμπ, η οποία και έστειλε ένα ηχητικό μήνυμα, το οποίο έλεγε «μαμά σε αγαπώ, πεθαίνουμε». Ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια μίλησε στους δημοσιογράφους, τόνισε πως δεν γνωρίζει εάν η κόρη του ζει ή πέθανε.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, αρκετοί από τους νεκρούς ήταν από μια ομάδα που γιόρταζε γενέθλια, ενώ τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού. Εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι νεκροί εντοπίστηκαν στο νυχτερινό κέντρο Fonda Milagros, ένα από τρία γειτονικά κλαμπ, που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές από την πυρκαγιά, περιλαμβανομένης της κατάρρευσης της οροφής του. «Η κατάρρευση δυσκολεύει τις προσπάθειες να εντοπιστούν τα θύματα και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί από πού ακριβώς ξεκίνησε η φωτά», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως «η ταυτοποίηση των πτωμάτων θα πάρει καιρό».

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ο απολογισμός, ο οποίος αυξάνεται διαρκώς, έχει φθάσει τους 13 νεκρούς, την ώρα που τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται, παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές της αστυνομίας δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που εξακολουθούν να επικρατούν λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, καθώς και του κινδύνου νέων καταρρεύσεων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Μούρθια, Χοσέ Μπαγιέστα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως επτά από τα πτώματα είχαν βρεθεί στο ίδιο σημείο, στον πρώτο όροφο, όπου ξέσπασε η φωτιά περίπου στις 6.00 π.μ., ενώ εκπρόσωπος του νυχτερινού κέντρου Teatre, δήλωσε πως η πυρκαγιά ξέσπασε στο γειτονικό κλαμπ Fonda Milagros, προτού επεκταθεί στα δύο παρακείμενα.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This