Μυστήριο στην Κένυα με ασθένεια που… παραλύει!

Περίπου 100 μαθήτριες στην Κένυα νοσηλεύονται «χτυπημένες» από άγνωστη ασθένεια που προκαλεί και σπασμούς

Must Read

Πανικός επικρατεί στην Κένυα μετά την εμφάνιση μυστηριώδους ασθένειας που προκαλεί παράλυση και σπασμούς, ενώ ήδη σχεδόν 100 μαθήτριες στην Κένυα νοσηλεύονται.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνονται μαθήτριες του Γυμνασίου της Αγίας Τερέζας στο Eregi να δυσκολεύονται να περπατήσουν, να μην μπορούν να σταθούν, παρουσιάζοντας σπασμούς και πόνο στα γόνατα.

Οι γιατροί δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και ήδη έχουν στείλει δείγματα αίματος και ούρων σε εργαστήρια στην Κένυα.

Η Daily Mail αναφέρει πως υπάρχουν αμφισβητήσεις για τα περιστατικά, λέγοντας ότι οι μαθήτριες προσποιούνται για να αποφύγουν τις σχολικές εξετάσεις. Υπάρχουν και απόψεις που αναφέρουν πως τα συμπτώματα «δείχνουν» το σύνδρομο Guillain-Barré (GBS) που «χτυπάει» τα νεύρα και προκαλεί παράλυση.

 

Η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλεί αναπνευστικές δυσκολίες και θρόμβους αίματος και είναι δύσκολο να διαγνωστεί, προκαλώντας τον θάνατο σε έναν στους 20 ανθρώπους.

Όπως ανέφερε η γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου υγείας της Κένυας, Σούζαν Ναχουμίτσα, δεν έχουν εντοπιστεί παθογόνοι μικροοργανισμοί στις μαθήτριες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This