Το Νόμπελ Ειρήνης στη φυλακισμένη Ιρανή Ναργκίς Μοχαμαντί

Η βράβευσή της τον Δεκέμβριο θα εξελιχθεί σε θρίλερ

Must Read

Η Ναργκίς Μοχαμαντί είναι η νέα κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης. Σύμφωνα με το Νορβηγικό Συμβούλιο Νόμπελ η Ιρανή ακτιβίστρια δικαιώνεται για τον αγώνα της ενάντια στην καταπίεση των γυναικών στην πατρίδα της. «Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ αποφάσισε να τιμήσει την Ναργκίς Μοχαμαντί με το Νόμπελ Ειρήνης 2023 για τον αγώνα της κατά της καταπίεσης των γυναικών στο Ιράν και τη μάχη της να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία για όλους», σημείωσε η επιτροπή.

Η Μοχαμαντί βρίσκεται στην φυλακή και η βράβευσή της τον Δεκέμβριο θα εξελιχθεί σε θρίλερ, με τον επικεφαλής της επιτροπής, Μπέριτ Άντερσεν, να εξηγεί: «Η σωστή απόφαση είναι οι ιρανικές αρχές να την αποφυλακίσουν, ώστε να παραλάβει το βραβείο». Η Ναργκίς Μοχαμάντι, εκπρόσωπος του Κέντρου Υπερασπιστών των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει συλληφθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο 2020 έπειτα από φυλάκιση 5 ετών και καταδικάστηκε ξανά τον Μάρτιο 2021 σε 30 μήνες φυλάκισης και 80 μαστιγώματα για «προπαγάνδα κατά του πολιτικού συστήματος» του Ιράν, δυσφήμηση και «στάση» κατά των σωφρονιστικών αρχών. Κατηγορήθηκε ότι δημοσίευσε θέση της κατά της θανατικής ποινής και ότι οργάνωσε καθιστική διαμαρτυρία στην διάρκεια της κράτησής της στην φυλακή Εβίν της Τεχεράνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This