Διάγγελμα Μπάιντεν: Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ήταν μια «πράξη απόλυτου κακού»!

«Αυτή την ώρα πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ»

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Σε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό προέβη πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο του οποίου υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις της Χαμάς και τόνισε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ και θα διασφαλίσουν το ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ως μια «πράξη απόλυτου κακού», υπογραμμίζοντας πως «ο μοναδικός λόγος ύπαρξης της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης είναι να σκοτώνει Εβραίους».

Ο Μπάιντεν παραδέχτηκε πως τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν στην αιματηρή αυτή επίθεση που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς και πρόσθεσε πως Αμερικανοί πολίτες είναι και μεταξύ εκείνων που κρατούνται όμηροι από τους μαχητές της Χαμάς. «Αυτή την ώρα πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ», είπε επίσης και υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναπτύξουν «πρόσθετους πόρους» για να υποστηρίξουν το Ισραήλ. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν επίσης τη στρατιωτική (τους) παρουσία στην περιοχή για να ενισχύσουν την αποτρεπτική προσπάθειά (τους). Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε πρόσθετους πόρους, αν καταστεί αναγκαίο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου,σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τις ομάδες εθνικής ασφαλείας της χώρας του, συζήτησαν για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ. «Επικοινωνήσαμε με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για να συζητήσουμε τον συντονισμό για την υποστήριξη του Ισραήλ, την αποτροπή εχθρικών παραγόντων και την προστασία αθώων ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

Από την πλευρά του, το FBI ανακοίνωσε σήμερα ότι «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις», αλλά «δεν έχει συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες που να υποδεικνύουν μια απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ». Παράλληλα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι 20 ή και περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούνται μετά την επίθεση της Χαμάς. «Πιστεύουμε ότι είναι 20 ή περισσότεροι Αμερικανοί, οι οποίοι επί τους παρόντος αγνοούνται, αλλά θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι 20 ή περισσότεροι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι. Απλώς αυτός είναι ο αριθμός των αγνοουμένων αυτήν τη στιγμή», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This