Εικόνες αποκάλυψης και «μυρωδιά θανάτου» στο Ισραήλ: 300.000 Ισραηλινοί στρατιώτες έξω από τη Γάζα – Απειλούν με πυραύλους το Τελ Αβίβ

Νεκροί 1.200 Ισραηλινοί και περισσότεροι από 900 Παλαιστίνιοι. Δεκάδες μωρά αποκεφαλισμένα σε ισραηλινές κοινότητες

Must Read

Εφιάλτης σε πλήρη εξέλιξη αποτελεί ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ, με Ισραηλινούς να φυροκοπούν νύχτα – μέρα τη Γάζα.

 

Στην 5η μέρα μπαίνει ο πόλεμος στον Ισραήλ την στιγμή που δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές είναι οι εκτιμήσεις για το μέλλον της ένοπλης σύρραξης μεταξύ της ένοπλης παλαιστιανιακής οργάνωσης Χαμάς και των ισραηλινών δυνάμεων. Παράλληλα, μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από την σκληρή επίθεση της Χαμάς, και οι υψηλοί τόνοι διατηρούνται σε πολιτικό επίπεδο, με τον Αμερικανό πρόεδρο να κατηγορεί τη Χαμάς για θηριωδίες.

 

Η Χαμάς από την πλευρά της έκανε λόγο «προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων του Ισραήλ» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.000, ενώ οι φρικαλεότητες που περιγράφουν οι μαρτυρίες στρατιωτών κάνουν λόγο για ολόκληρες οικογένειες νεκρές πάνω στα κρεβάτια τους, ακόμη και για 40 νεκρά μωρά και μικρά παιδιά, κάποια από τα οποία ήταν αποκεφαλισμένα!

 

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την «χερσαία επίθεση» στη Γάζα

Στη Μέση Ανατολή τα τύμπανα του πολέμου ηχούν συνεχώς, με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη να στοιχίζουν τη ζωή σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Το Τελ Αβίβ από τη μια είναι έτοιμο για τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, η οποία μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή και η Χαμάς, από την άλλη προειδοποιεί πως είναι έτοιμη για πόλεμο διαρκείας, κάθε φορά που δέχεται κάποιο πλήγμα.

 

 

Παρά την απειλή της Χαμάς ότι θα εκτελεί έναν όμηρο για κάθε απροειδοποίητο βομβαρδισμό αλλά και τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ για ανθρωπιστική κρίση, ο Νετανιάχου τονίζει από την πλευρά του το λαό του για μακρά μάχη που θα αφανίσει τους τρομοκράτες και θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή ενώ η πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό του Ισραήλ σφυροκοπά θέσεις της Χαμάς στην περιοχή, προετοιμάζοντας την κατάσταση για την χερσαία επιχείρηση.

 

Ισραηλινοί στρατιώτες εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Γάζα, αλλά και σε αυτά με τον Λίβανο. Από τις χθεσινές επιθέσεις του Ισραήλ εκεί σκοτώθηκαν πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ. Παράλληλα, από το έδαφος του Ισραήλ έχει εκδιωχθεί και ο τελευταίος μαχητής της Χαμάς. Η Λωρίδα της Γάζας άλλωστε δέχεται μια τις πιο ισχυρές επιθέσεις στην ιστορία αυτής της σύγκρουσης αφού μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον 900 νεκροί και 4.600 τραυματίες, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Στη σχετική ενημέρωση, υπογραμμίζεται ότι μεταξύ των νεκρών είναι 260 παιδιά και 230 γυναίκες. Ακόμα, η παλαιστινιακή τηλεόραση μετέδωσε πως δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ. Σε ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών αναφέρεται ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους που έριξαν πυροτεχνήματα και πέτρες εναντίον τους στη συνοικία Σιλωάμ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ολόκληρες πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει και ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξάνεται συνεχώς. Από τις πρωινές επιθέσεις σκοτώθηκαν και δύο αξιωματούχοι της Χαμάς, μεταξύ τους και ο υπουργός οικονομίας.

 

Πόλεμος διαρκείας… 

Την ίδια στιγμή, η «απέναντι πλευρά», αυτή της Χαμάς δεν σταματά να πλήττει το Ισραήλ. Η Χαμάς έστειλε τελεσίγραφο το μεσημέρι της Τρίτης ότι θα βομβαρδίσει στις 17:00 το απόγευμα την πόλη Ασκελόν του Ισραήλ και ζήτησε από τον κόσμο να εγκαταλείψει την περιοχή. Κάτι που έκανε πράξη. Το Ισραήλ αναχαίτισε την πλειοψηφία των ρουκετών, αλλά όπως είναι φυσικό το Τελ Αβίβ χτυπήθηκε. Στο μπαράζ ρουκετών μάλιστα βρισκόταν και η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, η οποία είπε ότι «κανείς από τους 120.000 κατοίκους της πόλης του δεν έμεινε σπίτι του. Τώρα βγήκε ο κόσμος να πάρει λίγο αέρα (από το καταφύγιο), είναι δυο υπόγεια κάτω, είναι οι άνθρωποι αυτοί που μας φιλοξενούν, είναι όλοι έξω μετά από αυτό το σοκ, τον καταιγισμό των ρουκετών… Τετρακόσιες μας έλεγαν οι άνθρωποι του καταφυγίου. Ήταν πολλές δεκάδες θα πω εγώ[…] ήταν τόσες πολλές οι εκρήξεις, έτριζε το πάτωμα, έτριζε το κτήριο, έτριζε το υπόγειο».

 

«Μάχη» και στα νοσοκομεία της Γάζας

Στη Λωρίδα της Γάζας, που βομβαρδίζεται από το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, το Σάββατο, το νοσοκομείο Αλ Σίφα κατακλύζεται από ασθενείς. Ολόκληρες οικογένειες καταφτάνουν, η μία μετά την άλλη και το προσωπικό έχει πελαγώσει: «η κατάσταση είναι καταστροφική», προειδοποιούν οι τοπικές αρχές. Ο Άκραμ Αλ Χαντάντ, 25 ετών, στέκει δίπλα στο κρεβάτι του ανιψιού του, του Αμπντελραχμάν Αλ Ντους. Είναι μόλις 18 μηνών και τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή όπου σκοτώθηκαν ο 4χρονος αδελφός του και άλλοι 16 άνθρωποι. Το μωρό επέζησε, όπως και οι γονείς του, που τραυματίστηκαν όταν καταστράφηκε το σπίτι τους, στη συνοικία Αλ Ζαϊτούν, στα νοτιοανατολικά προάστια της Γάζας. Όμως τώρα «χρειάζεται να χειρουργηθεί κατεπειγόντως για τα τραύματα που έχει στο κεφάλι», εξήγησε ο γιατρός του. Το πρόβλημα: πρέπει να περιμένει μέχρι να αδειάσει κάποιο χειρουργείο. «Εργαζόμαστε σε έκτακτες συνθήκες (…) και πρέπει να διασφαλίσουμε τη συνεχή τροφοδοσία (του νοσοκομείου) με ηλεκτρικό ρεύμα και να διαθέτουμε το αναγκαίο υλικό προτού να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση», λέει ο γιατρός που δήλωσε ότι ονομάζεται Αμπντάλα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Εν αναμονή της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα – Άνοιξε το μέτωπο με Συρία, συγκρούσεις και στα σύνορα με Λίβανο 

Οργή στο Ισραήλ από το βίντεο με την επίθεση δύο τρομοκρατών της Χαμάς σε κιμπούτς!

Πυρά από την Συρία έπληξαν τα Υψίπεδα του Γκολάν – Ανταπέδωσε το ισραηλινό Πυροβολικό 

Το απαγορευμένο ρεπορτάζ του CBS που εξηγεί ενδεχομένως πώς έφτασαν δυτικά όπλα στην Χαμάς 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This