Κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ!

Ήχησαν σειρήνες στο κέντρο του Ισραήλ - «Θα μπούμε στη Γάζα» είπε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού - Χωρίς ρεύμα η Γάζα

Must Read

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας δημιουργείται στο Ισραήλ μετά το κάλεσμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα haaretz.com, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο ηγέτης του κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ ήρθαν σε συμφωνία.

«Όλοι ανεξαιρέτως οι ηγέτες του συνασπισμού υποστηρίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης και εθνικής ενότητας και αναθέσαμε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου να εργαστεί για το σχηματισμό της» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η πηγή αναφέρει ότι συμφωνήθηκε ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γκαλάντ και ο Γκαντζ να συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο έκτακτης ανάγκης.Ο Gadi Eizenkot, μέλος του κόμματος του Γκαντζ και πρώην αρχηγός του επιτελείου των ισταηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ron Dermer, θα υπηρετήσουν ως παρατηρητές.

Μόλις μια μέρα πριν εγκρίθηκε πρόταση ώστε στην κυβέρνηση να ενταχθούν και πολιτικοί της ισραηλινής αντιπολίτευσης. Η ιδέα της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας είχε πέσει από το περασμένο Σάββατο.

Στο στόχαστρο το Ισραήλ

Στο μεταξύ λίγο νωρίτερα ήχησαν σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε πως όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, λίγο έξω από το Τελ Αβιβ έχουν πέσει στο έδαφος για να προσατευτούν στο δάπεδο και περιμένουν να σταματήσουν οι σειρήνες

Η οργάνωση Χαμάς είχε προαναγγείλει από χθες πως θα στοχεύσει το αεροδρόμιο.

Δείτε βίντεο:

«Θα μπούμε στη Γάζα»

Στο μεταξύ ολοένα και περισσότερο ακούγεται το ενδεχόμενο της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στην Γάζα με το πόλεμο να λαμβάνει νέες διαστάσεις.

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού δήλωσε νωρίτερα στο Fox News πως «ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»!

Στο «σκοτάδι» η Γάζα

Στην Γάζα, διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αφού ο μοναδικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα σταμάτησε να λειτουργεί, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς.

Δείτε επίσης:

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Ενέργειας, Τάφερ Μέλχεμ, είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Palestine πως ο σταθμός θα εξαντλούσε τα καύσιμά του σε 10 με 12 ώρες.

Το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα προχθές, Δευτέρα, στο πλαίσιο της «συνολικής πολιορκίας» που επιβάλλει στον θύλακα σε αντίποινα για τη μαζική εισβολή Παλαιστίνιων ενόπλων στο ισραηλινό έδαφος.

Θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Ισραήλ!

Τα ισραηλινά σχολεία, που παραμένουν κλειστά από την Κυριακή λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς και του επακόλουθου πολέμου που κήρυξε το Ισραήλ κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης, θα ξαναλειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή αλλά σε καθεστώς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας.

Τα διαδικτυακά μαθήματα «θα επικεντρωθούν πρώτα και κύρια σε συναισθηματικές και κοινωνικές πτυχές προκειμένου να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο κατάλληλο για την κατάσταση», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Η κήρυξη πολέμου και η επιστράτευση Ισραηλινών εφέδρων έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη μείωση του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού σχολείων σε όλο το Ισραήλ.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This