Κραυγή αγωνίας από Λιβανέζο αναλυτή για τον πόλεμο στο Ισραήλ – «Μιλάμε για Αρμαγεδώνα»

«Ο κόσμος ζει την πιο επικίνδυνη στιγμή από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Must Read

Σε μια δυσοίωνη διαπίστωση προχώρησε την Τετάρτη Λιβανέζος πολιτικός αναλυτής στο Al Jazeera. Σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προειδοποίησε για το σοβαρό ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή.

Ο Hassan Ahmad Khalil επισήμανε ότι «μόλις ανοίξει ένα μέτωπο στην Γάζα και τα σύνορα του Λιβάνου, αυτό αυτομάτως θα σημαίνει ότι η Τουρκία και το Ιράκ εμπλέκονται, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, που θα εμπλέκει και το Ιράν ενάντια στους Ισραηλινούς και το δυτικό στρατόπεδο».

Εκφράζοντας την αγωνία του για τις ζοφερές συνέπειες μιας κλιμακούμενης πολεμικής σύγκρουσης, τόνισε: «Και οι δύο πλευρές δεν μπορούν να σκεφτούν μια win-win κατάσταση έπειτα από μια τέτοια βίαιη αντιπαράθεση. Το καλύτερο σενάριο είναι και τα δύο στρατόπεδα να καταλήξουν σε μια κατάσταση χωρίς ήττα, χωρίς απώλεια. Το λέω κατηγορηματικά, ο κόσμος ζει την πιο επικίνδυνη στιγμή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τέλος, επισήμανε ότι «σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, μιλάμε για Αρμαγεδώνα. Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν ότι υπερβάλλω, αλλά όλοι παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Όλοι είναι στριμωγμένοι σε μια γωνία και ψάχνουν διάδρομο για να εκτονώσουν την ένταση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This