Ιράκ: Λαοθάλασσα στη Βαγδάτη σε διαδήλωση υπέρ των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας – Κάψανε σημαίες του Ισραήλ

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από ολόκληρη τη χώρα κατέκλυσαν τη διάσημη πλατεία Ταχρίρ

Must Read

Μία από τις πλέον μαζικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13/10, στο Ιράκ, καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ και των δυτικών συμμάχων του.

Η συγκέντρωση ήρθε ως απάντηση στο κάλεσμα του Muqtada al-Sadr, ηγετική φυσιογνωμία των Σιιτών του Ιράκ, για «πολιτικές διαμαρτυρίες», χαρακτηρίζοντάς «υποχρέωση» για όλους τους Ιρακινούς και τους υποστηρικτές της παλαιστινιακής υπόθεσης να διαδηλώσουν, στον απόηχο της πρόσφατης κλιμάκωσης της βίας στη Λωρίδα της Γάζας. Μάλιστα, οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν τη διάσημη πλατεία άρχισαν να καταφτάνουν από ολόκληρο το Ιράκ από χθες το απόγευμα!

Χιλιάδες σημαίες του Ιράκ και της Παλαιστίνης υψώθηκαν σε όλη την πλατεία, ενώ μεγάλες ισραηλινές σημαίες κάηκαν, σε ένδειξη καταδίκης των πράξεων του Ισραήλ. «Οι αγωνιζόμενοι αδελφοί μας στη Γάζα οδήγησαν μια μεγάλη μάχη που έχει ντροπιάσει τους καταπιεστές και έχει φέρει σε δύσκολη θέση το Ισραήλ και την Αμερική», είπε ο Ιμπραήμ Τζαμπίρι, εκ των επικεφαλής του διαδηλωτών, προσθέτοντας ότι η διαδήλωσή έγινε ως απάντηση στη «μεγάλη νίκη» των Παλαιστινίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This