Αντιδράσεις Αμερικανών βουλευτών για τη στήριξη της Τουρκίας στη Χαμάς

Τι ζητούν με επιστολή τους από την κυβέρνηση Μπάιντεν

Must Read

Η ανοιχτή υποστήριξη της Τουρκίας και του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν στη Χαμάς έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις Αμερικανών βουλευτών, τόσο Δημοκρατικών όσο και Ρεπουμπλικάνων.

Ήδη 50 έχουν υπογράψει επιστολή, που κυκλοφορεί στην Ουάσιγκτον, με την οποία ζητούν να λογοδοτήσουν όσα κράτη υποστηρίζουν τη Χαμάς. Μάλιστα την ύπαρξη της συγκεκριμένης επιστολής αποκάλυψε το Jewish Insider.

Στην επιστολή ζητούν από την κυβέρνηση Μπάιντεν να ασκήσει πιέσεις σε χώρες όπως είναι το Ιράν, το Κατάρ και η Τουρκία για τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει στηρίζοντας την Χαμάς, την οποία χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση.

Μεταξύ των ονομάτων που συμπεριλαμβάνονται στους υπογράφοντες είναι οι Δημοκρατικοί Τζος Γκότχαϊμερ και Τζάρεντ Μόσκοουιτς και οι Ρεπουμπλικανοί Ντον Μπέικον και Κλόντια Τένεϊ.

Όπως αναφέρει το Jewish Insider, η επιστολή απευθύνεται στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον καλεί «να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διακόψει τις ιρανικές πηγές χρηματοδότησης».

Αναφέρεται ακόμη ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει επίσης να ασκήσουν αξιοσημείωτη πίεση στο Κατάρ και στην Τουρκία προκειμένου αυτές οι χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη Χαμάς και να εκδιώξουν από τα εδάφη τους τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς που φιλοξενούν».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This