Ξεκίνησε η εκκένωση της Γάζας – Ουρές από αυτοκίνητα – Μυστήριο με την κατάρριψη ισραηλινού F16

1.800 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας - Εννέα Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Όχθη μετά από βίαιες διαδηλώσεις

Must Read

Ουρές χιλιομέτρων σημειώνονται εδώ και λίγες ώρες στην Γάζα μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ για την εκκένωση της πόλης την οποία αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα.

Η εκκένωση γίνεται με κάθε πιθανό τρόπο, με αυτοκίνητα, φορτηγά, με τα πόδια, ακόμα και με γαϊδούρια όπως μεταδίδει το BBC.

«Εκατοντάδες αυτοκίνητα και ολόκληρες οικογένειες περπατούν στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Γάζας», αναφέρει ο ρεπόρτερ του καναλιού.

Δείτε βίντεο:

 

Η προειδοποίηση ήρθε σήμερα και αφορά περίπου 1 εκατομμύριο Παλαιστινίους οι οποίοι πρέπει να μετακινηθούν από το βόρειο στο νότιο τμήμα της Γάζας. Η εκκένωση πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών σύμφωνα με το τελεσίγραφο.

Δείτε βίντεο:

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 1.799 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 583 παιδιά και 351 γυναίκες.Πάνω από 7.000 είναι οι τραυματίες.

Στο τελεσίγραφο η Χαμάς «απάντησε» νωρίτερα με 150 ρουκέτες που έπεσαν στο Ασκελόν.

Καταρρίφθηκε F16 στην Γάζα;

Την ίδια στιγμή, υπήρξαν αναφορές από την Χαμάς ότι ένα F-16 του ισραηλινού στρατού το οποίο πετούσε την Παρασκευή στον ουρανό της Γάζας. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί τι απέγινε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, το μαχητικό χτυπήθηκε από την παλαιστινιακή άμυνα και καταρρίφθηκε ή αν χρησιμοποιήθηκαν τα αντίμετρα, μια συνηθισμένη πρακτική για τα αεροσκάφη που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις και βρεθούν στο πεδίο βολής των αντιπάλων.

Δείτε εικόνες από το F16:

9 νεκροί Παλαιστίνιοι στη δυτική Όχθη

Την απώλεια εννέα Παλαιστινίων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των έντονων διαδηλώσεων που γίνονται στη δυτική Όχθη και των συγκρούσεων που ακολουθούν επιβεβαίωσε το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, σε Χεβρώνα, Ναμπλούς, Βηθλεέμ και Τουλκαρέμ. Οι θάνατοι ήταν τέσσερις στην Τουλκαρέμ, δύο στη Χεβρώνα, ένας στην Ταμούν βόρεια της Ναμπλούς, ένας στη Ναμπλούς και ένας στην Ιεριχώ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό (IDF), δύο από τους νεκρούς στην Τουλκαρέμ συμμετείχαν σε συγκρούσεις με τον στρατό κοντά στον φράχτη και προσπάθησαν να τον καταστρέψουν, κρατώντας εκρηκτικά.

Παράλληλα, στις διαδηλώσεις τραυματίστηκαν περισσότερα από 30 άτομα ενώ 76 χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά από εισπνοή δακρυγόνων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This