«Θα χρειαστεί χρόνο η απομάκρυνση των Παλαιστινίων», παραδέχεται το Ισραήλ – 150 ρουκέτες εκτόξευσε η Χαμάς – Ένταση στα σύνορα με Ιορδανία

Πούτιν: «Είμαστε έτοιμοι για διαμεσολάβηση, απαράδεκτες οι απώλειες από μια χερσαία επιχείρηση» - Στο Ισραήλ Ρ. Μετσόλα και Ο. Φον ντερ Λάιεν

Must Read

Χωρίς σταματημό συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

Το Ισραήλ έχει καλέσει τους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν την Γάζα εντός 24 ωρών καθώς είναι προ των πυλών η μεγάλη χερσαία επιχείρηση που σχεδιάζουν.

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι η εντολή απομάκρυνσης των Παλαιστινίων από τη βόρεια Γάζα θα «χρειαστεί χρόνο» ύστερα από ανακοίνωση νωρίτερα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι ο στρατός έδωσε προθεσμία 24 ωρών.

«Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο και καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες, και καταλαβαίνουμε ότι θα αυτό δεν θα πάρει 24 ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τουλάχιστον 258 Ισραηλινοί στρατιώτες μετά την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κατά του Ισραήλ. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 169 νεκροί στρατιώτες.

Δείτε βίντεο:

Σ

Στο μεταξύ νωρίτερα, προκλήθηκε αναταραχή στην Ιορδανία καθώς πολίτες έσπασαν τα μπλόκα του στρατού και κατευθύνονται στα σύνορα με το Ισραήλ.

150 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε σήμερα πως εκτόξευσε 150 ρουκέτες εναντίον της πόλης Άσκελον του Ισραήλ «σε απάντηση για τον εκτοπισμό και τη στόχευση αμάχων», μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το Γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο ανταποκριτή του, πως εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ενώ ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα.

Ομοβροντία ρουκετών εκτοξεύθηκε σε διάστημα ενός τετάρτου της ώρας και τα πυρά συνεχίζονται, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του AFP. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πυρά ρουκετών στο έδαφός του.

Δείτε βίντεο:

Πούτιν: «Είμαστε έτοιμοι για διαμεσολάβηση, απαράδεκτες οι απώλειες από μια χερσαία επιχείρηση»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η χώρα του είναι έτοιμη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς και πως μια ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα είχε αποτέλεσμα ένα επίπεδο απωλειών αμάχων που θα ήταν «απολύτως απαράδεκτο».

«Θα ήθελα να τονίσω ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συντονιστεί με όλους τους εποικοδομητικά σκεπτόμενους εταίρους. Προχωρούμε από το γεγονός ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην επίλυση της παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων», είπε.

Ο κ. Πούτιν υποστήριξε πως ο στόχος των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι η εφαρμογή της φόρμουλας του ΟΗΕ , η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που συνυπάρχει ειρηνικά και αρμονικά με το Ισραήλ , «το οποίο, φυσικά, επίσης, το βλέπουμε αυτό, δέχθηκε μια επίθεση πρωτοφανή σε σκληρότητα και, φυσικά, έχει το δικαίωμα στην προστασία, έχει το δικαίωμα να εξασφαλίσει την ειρηνική του ύπαρξη».

Ο Πούτιν, που μιλούσε από το Μπισκέκ του Κιργιστάν, είπε πως η χρήση βαρέως οπλισμού σε περιοχές κατοικιών «εγκυμονεί σοβαρές συνέπειες για όλες τις πλευρές».

«Και το πιο σημαντικό, οι απώλειες αμάχων θα είναι πλήρως απαράδεκτες. Τώρα το κυριότερο πράγμα είναι να σταματήσει η αιματοχυσία», είπε σχετικά με την χερσαία επιχείρηση.

Δείτε βίντεο:

Στο Ισραήλ Μέτσολα και φον ντερ Λάιεν

Στο Ισραήλ βρίσκονται η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Είμαστε εδώ με ένα μήνυμα αλληλεγγύης μετά τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει υποστεί το Ισραήλ εδώ και γενιές. Η τρομοκρατία δεν θα επικρατήσει. Σημασία έχει το πώς θα αντιδράσουμε. Μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε τη Χαμάς. Και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μετριάσουμε τις ανθρωπιστικές συνέπειες », ανέφερε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

«Έφτασα στο Ισραήλ με για να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στον ισραηλινό λαό στον απόηχο της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς», γράφει σε ανάρτησή της και η κυρία φον ντερ Λάιεν.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This