Ο Ερντογάν «κουνάει το δάχτυλο» στο ΝΑΤΟ: Εμείς στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και εκείνοι απειλούν με αεροπλανοφόρα

«Καλούμε όλες τις πλευρές να λογικευτούν και να συζητήσουν για τη διαρκή ειρήνη»

Must Read

Ως υπέρμαχος της… ειρήνης και της δικαιοσύνης επιμένει να παρουσιάζεται ο Ταγίπ Ερντογάν, εκτοξεύοντας καθημερινά κατηγορίες προς τους Δυτικούς που σπεύδουν να ενισχύσουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ, την ώρα που εκείνος «αγωνίζεται» για να παραμείνουν ανοιχτοί οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφα. «Ενώ βιώναμε τις αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας, τα γεγονότα μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης αύξησαν ακόμη περισσότερο την ανησυχία μας. Απευθύνω έκκληση σε ολόκληρο τον κόσμο: Η διακοπή της παροχής νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και τροφίμων σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ακτίνα 360 χιλιομέτρων αποτελεί παραβίαση των πιο βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η τιμωρία του λαού της Γάζας θα προκαλέσει περισσότερα δάκρυα», ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των απαχθέντων και την εξεύρεση λύσεων στην κρίση η οποία ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας ότι αεροπλάνο που μεταφέρει τουρκική βοήθεια στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας προσγειώθηκε στην Αίγυπτο το μεσημέρι και ότι η χώρα του προτίθεται να συνεχίσει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε συντονισμό με το Κάιρο.

 

«Ενώ εμείς, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία το κάνουν αυτό (αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας), οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μιλούν για την αποστολή αεροπλανοφόρων. Αναρωτιέμαι αν αυτά περιλαμβάνονται στη διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανησυχούμε. Αν έχετε τον παραμικρό σεβασμό για την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα πρέπει να μιλήσουμε για το τι είδους βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε την ανθρωπιστική μας βοήθεια στη Γάζα. Καλούμε όλες τις πλευρές να λογικευτούν και να συζητήσουν για τη διαρκή ειρήνη. Η Γάζα είναι σήμερα η καταπιεσμένη και θυματοποιημένη. Το Ισραήλ δεν βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση», τόνισε σε έντονο ύφος, ο Ταγίπ Ερντογάν.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This