Η Χαμάς καλεί σε τερματισμό του βομβαρδισμού της Γάζας για να απελευθερώσει τους ομήρους

Must Read

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά, η Χαμάς δηλώνει διατεθειμένη να απελευθερώσει τους ομήρους, εφόσον σταματήσει ο βομβαρδισμός της Γάζας από τους Ισραηλινούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο NBC, εκπρόσωπος της Οργάνωσης δήλωσε ότι η Χαμάς προτίθεται να αφήσει άμεσα ελεύθερους όσους ομήρους είναι άμαχοι, ακόμη και μέσα στην επόμενη ώρα, στην περίπτωση που παύσουν οι βομβαρδισμοί. Όσον αφορά, ωστόσο, στους Ισραηλινούς στρατιώτες που έχει υπό καθεστώς ομηρίας, η Χαμάς ζητά να γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων με τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται σε ισραηλιτικές φυλακές.

Η εξαιρετικά σημαντική αυτή εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις μόλις ώρες μετά το πολύνεκρο πυραυλικό χτύπημα στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist Hospital στο κέντρο της Γάζας, όπου οι πληροφορίες από τις τοπικές Αρχές κάνουν λόγο ακόμη και για 500 νεκρούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Al-Jazeera, εκπρόσωπος του IDF ανέφερε πως ο ισραηλινός στρατός είχε δώσει νέα διορία σήμερα για εκκένωση τόσο του πληγέντος, όσο και άλλων πέντε νοσοκομείων στη Γάζα, το οποίο, θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελεί μια έμμεση ομολογία-ανάληψη ευθύνης των Ισραηλινών για το πυραυλικό χτύπημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This