Αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο δημοσίευσε το Ισραήλ για να αποδείξει ότι δεν χτύπησε το νοσοκομείο!

Πάνω από 500 άμαχοι είναι νεκροί μετά από χτύπημα του νοσοκομείου στη Γάζα, ενώ εκατοντάδες βρίσκονται κάτω από τα ερείπια

Must Read

Διπλωματικός «πυρετός» επικρατεί στη Μέση Ανατολή, υπό τη σκιά της σημερινής επίσκεψης του Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ.

 

 

Μετά το αιματοκύλισμα του νοσοκομείου στη Γάζα αλλά και την επίθεση στο αεροπλάνο με το οποίο θα αποχωρούσε από το Ισραήλ ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές με τον ισραηλινό στρατό να επικαλείται ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα για τη μη εμπλοκή του.

 

 

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έχει «αποδείξεις» ότι οι μαχητές ήταν υπεύθυνοι για την έκρηξη που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους σε νοσοκομείο της Γάζας, λέγοντας ότι η επανεξέταση απέδειξε ότι φταίνε και άλλοι. «Τα στοιχεία – τα οποία μοιραζόμαστε με όλους σας – επιβεβαιώνουν ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από πύραυλο της Ισλαμικής Τζιχάντ που εκπυρσοκρότησε λανθασμένα», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντανιέλ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ. «Η επαγγελματική αυτή ανάλυση βασίζεται σε πληροφορίες, στα επιχειρησιακά συστήματα και σε αεροπορικές εικόνες», εξήγησε. Το Ισραήλ πάντως επικαλείται, μεταξύ άλλων, βίντεο του Al Jazeera, που φέρεται να δείχνει τη στιγμή της εκτόξευσης αλλά και της έκρηξης:

 

«Δεν υπήρξαν πυρά των IDF (ισραηλινός στρατός) από ξηρά, θάλασσα ή αέρα που έπληξαν το νοσοκομείο», δήλωσε ο Χάγκαρι. «Το σύστημα ραντάρ μας εντόπισε πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τρομοκράτες στη Γάζα την ώρα της έκρηξης και η ανάλυση της τροχιάς των πυραύλων δείχνει ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο». Παράλληλα, δημοσιεύουν πλάνα από την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο πριν και μετά το χτύπημα, το οποίο χαρακτηρίζουν ξανά ως «αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ». Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα κτίρια του νοσοκομείου δεν υπέστησαν δομικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν κρατήρες που να ταιριάζουν με αεροπορική επιδρομή.

 

Επίσης, ο IDF δημοσιεύει και ένα ηχητικό ντουκουμέντο, στο οποίο, όπως υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός, μαχητές της Χαμάς μιλούν για έναν πύραυλο του Ισλαμικού Τζιχάντ που εκτοξεύτηκε από κοντινό νεκροταφείο και χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα:

 

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στο νοσοκομείο Al Ahli, το οποίο εντοπίστηκε από τη The Post, καταγράφει έναν στροβιλισμό στον αέρα και στη συνέχεια μια έκρηξη, ακολουθούμενη από πορτοκαλί φλόγες:

 

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Χαμάς ότι υπερβάλλει για τον αριθμό των θυμάτων και πρόσθεσε ότι το παλαιστινιακό κίνημα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τόσο γρήγορα τι προκάλεσε την έκρηξη. Ο Χαγκάρι σημείωσε μάλιστα ότι περίπου 450 ρουκέτες, που έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα τις 11 τελευταίες ημέρες, έχουν προσγειωθεί μέσα στον θύλακα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Διπλωματικές εξελίξεις μετά το αιματοκύλισμα σε νοσοκομείο στη Γάζα: Στο Τελ Αβίβ ο Τζο Μπάιντεν 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This