Ο Σχοινάς μιλά για πλαίσιο ταχύτερης επαναπροώθησης παράτυπων μεταναστών

Στροφή... και νέα πρόταση στο τραπέζι

Must Read

Οι πιέσεις που δέχεται η ΕΕ στο μεταναστευτικό ανάγκασαν τον Μαργαρίτη Σχοινά σε στροφή 180 μοιρών. Από την ενσωμάτωση προσφύγων, στην… επαναπροώθησή τους!

Συγκεκριμένα, την ολοκλήρωση της οδηγίας για ταχείες επιστροφές όσων δεν πρέπει να βρίσκονται στην ΕΕ υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

«Θα συζητήσουμε τα εναπομείναντα στοιχεία του συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο, στο οποίο η Οδηγία για τις επιστροφές είναι σημαντικό στοιχείο. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρέχει κοινή θέση που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε με ταχείες επιστροφές για εκείνους που έχουν ιστορικό με ζητήματα ασφαλείας και πρέπει να επιστρέψουν χωρίς περίοδο εθελοντικής ενημέρωσης», όπως δήλωσε και συνέχισε: «Υπάρχουν ήδη κανόνες για τις επιστροφές αλλά είναι παλαιοί και την ίδια ώρα έχουμε στο τραπέζι νέες προτάσεις. Τώρα χρειάζεται να εφαρμόζουμε την υπάρχουσα νομοθεσία και να ολοκληρώσουμε τη νέα Οδηγία για ταχείες επιστροφές, ανέφερε ο Έλληνας επίτροπος.

Και συνέχισε: «Το συμβούλιο λαμβάνει χώρα σε σημαντική στιγμή διότι πραγματοποιείται σε περίοδο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον πολλαπλό αντίκτυπο από τη συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή και μέρος αυτού είναι να αξιολογήσουμε προσεκτικά όλες τις πιθανές συνέπειες για εμάς στην ΕΕ. Αυτό περιλαμβάνει την προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων μας, αλλά επίσης και την προστασία από ένα γενικευμένο κλίμα ισλαμοφοβίας η οποία δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This