Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: «”Έγκλημα πολέμου” ο βομβαρδισμός του Αγ. Πορφυρίου»

Must Read

Ο βομβαρδισμός που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην νότια Γάζα και έπληξε την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου, με δύο νεκρούς και τραυματίες, έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στους κόλπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Μέση Ανατολή.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση, στον απόηχο των αντιδράσεων για την φρικιαστική αυτή εξέλιξη, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα πολέμου».

«Στόχευση εκκλησιών και συνδεδεμένων ιδρυμάτων τους, εκτός από τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες , αποτελεί έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί», ανέφερε σχετικά με τον βομβαρδισμό που έπληξε τον Άγιο Πορφύριο.

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, τοποθετήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, αναφορικά με την εξέλιξη αυτή.

«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτήριο. Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς», είπε και κατέληξε:

«Πρέπει να φέρουν μπουλντόζες, ώστε να δούμε πόσοι άνθρωποι καταπλακώθκαν».

Δείτε ακόμη: Γάζα: Στόχος πυραυλικής επίθεσης και ο Άγιος Πορφύριος – Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This