Νέος συναγερμός στη Γαλλία: Εκκενώθηκαν οι Βερσαλλίες για 5η φορά και τέσσερα αεροδρόμια

«Bροχή» τα απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες

Must Read

Σε διαρκή συναγερμό βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Γαλλία, καθώς έχουν ήδη σημειωθεί τρομοκρατικές επιθέσεις με θύματα, ενώ καθημερινά τα απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες σε μνημεία, σχολεία και αεροδρόμια πέφτουν «βροχή».

Σήμερα, Παρασκευή 20/10, ήταν η 5η ημέρα από το περασμένο Σάββατο που οι Αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν εκ νέου σε εκκένωση του παλατιού των Βερσαλλιών, ενώ χρειάστηκε για προληπτικούς λόγους να εκκενωθούν και τέσσερα αεροδρόμια. Σύμφωνα με τη «Le Figaro», τα αεροδρόμια της Λιλ, της Μποβέ, της Ταρμπ, της Βρέστης, της Τουλούζης, της Καρκασόν, της Λυών και της Νίκαιας έλαβαν και σήμερα απειλητικά μηνύματα, με τις απειλές για βόμβα να προκαλούν αναστάτωση για μια ακόμη ημέρα, τρίτη συνεχόμενη, στις γαλλικές αερομεταφορές, παραμονές, μάλιστα, της γιορτής των Αγίων Πάντων.

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο του Μπορντώ, «σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, μια νέα απειλή για βόμβα μας ανάγκασε και πάλι να εκκενώσουμε το αεροδρόμιο», ενώ, σύμφωνα με τον Ρ/Σ France Bleu Loire Océan, παρά το γεγονός ότι εστάλη μέσω email απειλή για βόμβα στο αεροδρόμιο της Νάντης, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μην το εκκενώσουν.

Χτες Πέμπτη, εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν εκκενώσεις στα αεροδρόμια της Βρέστης (Finistère), της Καρκασόννης (Aude), της Ρεν (Ille-et-Vilaine), της Ταρμπ (Hautes-Pyrénées), του Μπορντό-Μερινιάκ (Gironde), του Μπεζιέ (Hérault), του Μονπελιέ (Hérault) και της Νάντης (Loire-Atlantique), ενώ παρόμοιες προειδοποιήσεις είχαν εκδοθεί σε πολλά αεροδρόμια και την Τετάρτη.

Όσον αφορά στις Βερσαλλίες, οι επισκέπτες τους αναγκάστηκαν και σήμερα να τις εγκαταλείψουν «για λόγους ασφαλείας», με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει πως το παλάτι θα επαναλειτουργήσει «μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι». «Για λόγους ασφαλείας, το Παλάτι των Βερσαλλιών εκκενώνει τους επισκέπτες και θα ανοίξει ξανά μόλις γίνουν οι έλεγχοι. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας», αναφέρθηκε σε ανάρτηση στο επίσημο προφίλ του Παλατιου των Βερσαλλιών στο X. Σημειώνεται πως αυτή την εποχή του χρόνου το περίφημο γαλλικό αξιοθέατο επισκέπτονται περίπου 10-15.000 άνθρωποι.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι προχθές, Τετάρτη 18, και χθες, Πέμπτη 19, οι γαλλικές Αρχές προχώρησαν σε 18 συλλήψεις για ψευδείς απειλές για βόμβα.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This