Δεκάδες νεκροί σε Γάζα και Δυτική Όχθη – Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους

Ετοιμάζεται για τη χερσαία επίθεση το Ισραήλ - Εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου μετά από ισραηλινή πυραυλική επίθεση

Must Read

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να ετοιμάζεται για τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να πλήξει τη Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και τέσσερις στη στη Δυτική Όχθη. Σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σε αεροπορική επιδρομή σε τζαμί στη Τζενίν σκοτώθηκαν «τρομοκράτες» που κρύβονταν σε υπόγειο του τεμένους αλ Άνσαρ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, του Λιβάνου και της Συρίας.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι νεκροί

Λουτρό αίματος κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας όπου τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν, επεσήμανε η κυβέρνηση της Χαμάς. «Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύκτα ως τις 06:00 το πρωί και περισσότερες από 30 κατοικίες καταστράφηκαν», σημείωσε στην ανακοίνωσή της, μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι θα εντείνει την εκστρατεία βομβαρδισμού του παλαιστινιακού θύλακα.

Νεκροί «τρομοκράτες» στη Τζενίν

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό σε αεροπορική επιδρομή σε τζαμί στη Τζενίν σκοτώθηκαν «τρομοκράτες» που κρύβονταν σε υπόγειο του τεμένους αλ Άνσαρ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Ο στρατός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση εναντίον ενός συγκροτήματος των τρομοκρατών που ανήκε σε μέλη της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, που ευθύνονται για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες και τα οποία οργάνωναν νέα, επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», σημείωσε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ο Μαχμούντ αλ Σάαντι, διευθυντής της Ερυθράς Ημισελήνου στη Τζενίν δήλωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν από το πλήγμα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το τέμενος χρησιμοποιούνταν ως «κέντρο διοίκησης για τον σχεδιασμό επιθέσεων» και «βάση για τη διεξαγωγή τους». Όπως ανέφερε αυτός ο «τρομοκρατικός πυρήνας» είχε οργανώσει επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στις 14 Οκτωβρίου κοντά στον φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Από την πλευρά του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δύο άνδρες σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Τζενίν.

Σύμφωνα με το Reuters, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, έχουν σκοτωθεί συνολικά 89 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη.

Στο μεταξύ οι αρχές του Ισραήλ πρόσθεσαν 14 ακόμη κοινότητες στο σχέδιο εκκένωσης του βόρειου τμήματος της χώρας.
Οι κοινότητες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας και του στρατού, βρίσκονται κοντά στη μεθόριο με τη Συρία και τον Λίβανο.

Εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού

Στο μεταξύ, εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα διεθνή αεροδρόμια Δαμασκού και του Χαλεπιού στη Συρία, με έναν εργαζόμενο να χάνει τη ζωή του από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ νωρίς σήμερα το πρωί.

«Περίπου στις 05:25 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με στόχο τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού, προκαλώντας τον θάνατο ενός εργαζομένου στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και τραυματίζοντας έναν άλλο», δήλωσε η στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στις πίστες προσγείωσης των αεροδρομίων τα έχουν θέσει εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το συριακό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Λατάκειας.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε την αποστολή αντιπυραυλικού συστήματος THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) και περισσότερων Patriot στη Μέση Ανατολή, ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.

«Κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με πρόσφατα κλιμακούμενες ενέργειες από το Ιράν και από προσκείμενες (στην Τεχεράνη) δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, διέταξα σήμερα σειρά πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων των ΗΠΑ στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο, χωρίς ωστόσο να υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών.

ΗΠΑ: Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής στο Ντιτρόιτ

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ντιτρόιτ στις ΗΠΑ από την άγρια δολοφονία της επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής. Η 40χρονη Σαμάνθα Γουόλ δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές έξω από το σπίτι της σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια και τους φίλους της.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS Detroit στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα υπήρχαν ίχνη αίματος που οδηγούσαν στο σπίτι της.

Τον τραγικό θάνατο της 40χρονης Γουόλ, συμβούλου στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της συναγωγής Isaac Agree, επιβεβαίωσε η εβραϊκή κοινότητα μέσω ανάρτησης σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και θλιμμένοι στο άκουσμα του αδόκητου χαμού της Σαμάνθα Γουόλ, προέδρου του συμβουλίου μας. Επί του παρόντος, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα τις κοινοποιήσουμε όταν είναι διαθέσιμες», αναφέρει η ανακοίνωση της εβραϊκής συναγωγής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η αστυνομία του Ντιτρόιτ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Δείτε επίσης:

Ισραήλ: Ραγδαία κλιμάκωση με Ιράν, Λίβανο, Συρία και Δυτική όχθη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This