Απειλές Νετανιάχου και προς Ιράν και Λίβανο – Καταγγελίες για νέο βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα

O πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέφθηκε κομάντος στο μέτωπο του Λιβάνου

Must Read

Ακούστε το άρθρο

«Ασυγκράτητος» ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν το έχει πλέον σε τίποτα να «ανοίξει» πόλεμο σε πολλαπλά μέτωπα, καθώς σήμερα προειδοποίησε ανοιχτά την Χεζμπολάχ πως, αν συνεχίσει τα χτυπήματα στο μέτωπο του Λιβάνου, θα υπάρξουν άμεσα αντίποινα με «ασύλληπτο» μέγεθος από πλευράς Ισραήλ, που θα προκαλέσουν την «καταστροφή» του Λιβάνου.

Σε ενημέρωση που έκανε ο Νετανιάχου σε άντρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, επανέλαβε πως ο αφανισμός της Χαμάς είναι ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για το Ισραήλ.

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου τόνισε πως, στην περίπτωση που η Χεζμπολάχ αποφασίσει να μπει στον πόλεμο, «θα νοσταλγήσει τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου», εννοώντας τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου το 2006. «Θα κάνει το λάθος της ζωής της. Θα τη χτυπήσουμε με δύναμη που δεν μπορεί καν να φανταστεί και η σημασία γι’ αυτό και για τη χώρα του Λιβάνου θα είναι καταστροφική», πρόσθεσε, ενώ απευθυνόμενος στους στρατιώτες του, είπε «ξέρω ότι χάσατε φίλους και είναι πολύ δύσκολο πράγμα, αλλά βρισκόμαστε στον αγώνα της ζωής μας, έναν αγώνα για την πατρίδα μας. Αυτό δεν είναι υπερβολή, δεν είναι υπερβολή, αυτός είναι ο πόλεμος. Είναι “σκοτώστε ή θα σκοτωθείτε”, και πρέπει να σκοτωθούν».

Ο Νετανιάχου ποζάρει περιστοιχισμένος από ισραηλινούς κομάντος στο μέτωπο του Λιβάνου [πηγή φωτο: Twitter (print screen)]
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ, δήλωσε ότι εάν η Χεζμπολάχ επιλέξει να ανοίξει ένα μέτωπο στα βόρεια, το Ισραήλ θα επιτεθεί και στο Ιράν. «Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν καταλάβουμε ότι σκοπεύουν να επιτεθούν στο Ισραήλ, όχι μόνο σε όλα τα μέτωπά μας, θα χτυπήσουμε και το κεφάλι του φιδιού, το Ιράν», τόνισε ο Μπαρκάτ σε συνέντευξή του στη «DailyMail», ενώ απείλησε πως το άνοιγμα ενός μετώπου από την πλευρά της Χεζμπολάχ, θα είχε ως αποτέλεσμα το Ισραήλ «να την εξαφανίσει από προσώπου γης».

Κι άλλο σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα βομβάρδισε το Ισραήλ

Στο μεταξύ σοκ προκαλούν οι εικόνες από τον βομβαρδισμό από τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ ενός ακόμη σχολείου της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο είχαν καταφύγει πολυάριθμοι άμαχοι, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πάντως, να μην κάνουν λόγο για νεκρούς.

Εικόνες καταστροφής από τα όσα ακολούθησαν τον βομβαρδισμό του σχολείου κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, με βίντεο στο οποίο τράβηξε Παλαιστίνιος να φαίνεται κόσμος να τρέχει πανικόβλητος μακριά από το σημείο, ενώ ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά. Ο αέρας έχει γεμίσει σκόνη, ενώ ο χώρος, πιθανότατα το προαύλιο του σχολείου, είναι γεμάτος συντρίμμια μεταξύ των στρωμάτων των προσφύγων.

Πολίτες προσπαθούν αγωνιωδώς να απεγκλωβίσουν συνανθρώπους τους από τα χαλάσματα, αποτέλεσμα του διαρκούς σφυροκοπήματος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας. Θυμίζουμε ότι διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters και το AFP ανέφεραν πως η UNRWA είχε ζήτησε την Παρασκευή 20/10 να εκκενωθούν στην Πόλη της Γάζας πολλά από τα σχολεία της όπου έχουν καταφύγει Παλαιστίνιοι, κρίνοντας ότι «δεν είναι πλέον ασφαλή», κατόπιν σχετικής προειδοποίησης από το Ισραήλ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, καθώς η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μαίνεται, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έφτασε στους 4.651, εκ των οποίων το 40% παιδιά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 14.240, το 70% εξ αυτών γυναικόπαιδα. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, εξάλλου, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς βρήκαν τον θάνατο 266 άνθρωποι, ανάμεσά τους 117 παιδιά.

Νέα εντολή εκκένωσης της Γάζας από το Ισραήλ

Με την απειλή της χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού στην Γάζα να εντείνεται ολοένα και περισσότερο, οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από το Ισραήλ να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, με την πρόσθετη προειδοποίηση ότι αν δεν το πράξουν, ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε με φυλλάδια, τα οποία έφεραν το όνομα και τον λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων στη Γάζα. «Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια της Γουάντι Γάζα θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Όποιος επιλέξει να μην φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιοχές) νότια της Γουάντι Γάζα ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρει το φυλλάδιο.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν σκοπεύει να θεωρεί όσους έχουν απομακρυνθεί (…) μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης» και πρόσθεσε ότι δεν στοχοθετεί αμάχους. «Προκειμένου να περιοριστούν οι βλάβες σε αμάχους, οι IDF έστειλαν ένα αίτημα στους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς νότο», εξήγησε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This