Φρίκη στο Ντιτρόιτ: Εντοπίστηκε άγρια δολοφονημένη η πρόεδρος της εβραϊκής Συναγωγής

Must Read

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, η είδηση ότι βρέθηκε άγρια δολοφονημένη σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι της, η πρόεδρος της εβραϊκής Συναγωγής, Σαμάνθα Γουόλ.

Η 40χρονη σύμβουλος στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της συναγωγής Isaac Agree, εντοπίστηκε από αστυνομικούς το Σάββατο, μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου. Η αστυνομία είπε ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση για περιοχή του πάρκου Λαφαγιέτ όπου τελικά βρήκε το θύμα. Εκτιμάται πως η γυναίκα δολοφονήθηκε στο σπίτι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό οποιοδήποτε στοιχείο για την υπόθεση.

Οι αξιωματούχοι απέτισαν φόρο τιμής στην κ. Γουλ ως «μία από τους σπουδαίους νέους ηγέτες του Ντιτρόιτ». Η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ, έγραψε στο X ότι «σοκαρίστηκε και τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε για τη βάναυση δολοφονία της Σαμ» και ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκρέτσεν Γουίτμερ περιέγραψε τη δολοφονία ως “κακό έγκλημα». «Ήταν μια πηγή φωτός, ένας φάρος στην κοινότητά της που εργάστηκε σκληρά για να κάνει το Μίσιγκαν ένα καλύτερο μέρος», ανέφερε σε δήλωσή της. Ο Σαμ Ντάμπιν, βοηθός διευθυντής του Συμβουλίου Σχέσεων της Εβραϊκής Κοινότητας, είπε στο αμερικανικό συνεργάτη του BBC, CBS, ότι η κ. Γουλ «είχε πάντα το μεγαλύτερο χαμόγελο».

Σε εξέλιξη η έρευνα

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο X την Κυριακή, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ Τζέιμς Γουάιτ είπε ότι η έρευνα για τον θάνατο της Σαμάνθα Γουλ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν έχουν εμφανιστεί στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι αυτό το έγκλημα υποκινήθηκε από αντισημιτισμό», διευκρίνισε, ενώ συμπλήρωσε πως οι ανακριτές από το αστυνομικό τμήμα του Ντιτρόιτ συνεργάζονται με το FBI και μερικοί άνθρωποι «με πληροφορίες» ανακρίνονται.

«Ζητώ και πάλι από την κοινότητα να παραμείνει υπομονετική όσο οι ερευνητές και οι εταίροι επιβολής του νόμου συνεχίζουν το έργο τους», κατέληξε στην ανάρτηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This