Επιβάτη που κόλλησε κορωνοϊό σε πλοίο της θα αποζημιώσει κορυφαία εταιρεία διοργάνωσης κρουαζιέρας

Δικαστική απόφαση-ορόσημο που «ανοίγει την πόρτα» για διεκδίκηση αποζημιώσεων από χιλιάδες ακόμη επιβάτες

Must Read

Τα ιατρικά έξοδα του Henry Karpik, συνταξιούχου αστυνομικού, καλείται να πληρώσει η  Carnival, η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης κρουαζιέρας στον κόσμο, καθώς τον Μάρτιο του 2020 είχε κολλήσει κορωνοϊό όντας επιβάτης σε ένα από τα κρουαζιερόπλοιά της.

Η αμερικανική εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα φέρεται να υπήρξε «αμελής» στον τρόπο που διαχειρίστηκε το ξέσπασμα της επιδημίας κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο «Ruby Princess», γεγονός που οδήγησε σε 28 θανάτους από Covid-19 και περίπου 700 μολύνσεις επιβατών του. Πιο συγκεκριμένα, αυστραλιανός δικαστής έκρινε ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους επιβάτες της σχετικά με τους κινδύνους για την ασφάλειά τους και πως θα έπρεπε να είχε ακυρώσει ένα συγκεκριμένο ταξίδι του πλοίου «Ruby Princess» εκείνον τον Μάρτιο.

Η επικεφαλής ενάγουσα της υπόθεσης Susan Karpik, συνταξιούχος νοσοκόμα, ταξίδευε με τον σύζυγό της Henry στο «Ruby Princess», που αναχώρησε με 2.671 επιβάτες και 1.146 μέλη πληρώματος από το λιμάνι του Σίδνεϊ με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία τον Μάρτιο του 2020, ακριβώς πάνω στην αρχή της πανδημίας. Όμως, ο Henry Karpik προσβλήθηκε από τον ιό βρισκόμενος στο πλοίο και νοσηλεύτηκε για δύο μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων χρειάστηκε να τεθεί σε τεχνητό κώμα.

Ο δικαστής έκρινε ότι ο αυστραλιανός βραχίονας της Carnival υπήρξε «αμελής και παραβίασε το καθήκον της φροντίδας» και αποφάσισε ότι η Susan Karpiks θα πρέπει να λάβει 4.423,48 δολάρια Αυστραλίας -συν τόκους- για τα ιατρικά έξοδα που είχε καταβάλει. Μπορεί το ποσό που εκδικάστηκε να υπολείπεται σημαντικά των 360.000 αυστραλιανών δολαρίων για το οποίο έκανε αγωγή, ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, η συγκεκριμένη απόφαση-ορόσημο «ανοίγει την πόρτα» για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους υπόλοιπους επιβάτες που έκαναν το ίδιο ταξίδι και, γιατί όχι, ακόμη και από συγγενείς των αποθανόντων.

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι άλλοι στα μέρη μας, που αθετούν ανάλογες υποσχέσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This